Καιρός: «Μίνι» καύσωνας στην Κρήτη με θερμοκρασία πάνω από 38 βαθμούς και αφρικανική σκόνη

Καλοκαίρι από τον Μάιο στην Κρήτη, με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών να αναφέρει ότι η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 38 βαθμούς.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το meteo στη Μονή Τοπλού στην Κρήτη η θερμοκρασία έφτασε την Κυριακή (19/05) τους 38,6 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Νεάπολη Λασιθίου τους 37,9 βαθμούς!

Σύμφωνα

με το meteo.gr, 108 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C είχαμε και σε τμήματα της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και των Δωδεκανήσων.

Οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες καταγράφηκαν και πάλι στο νησί της Κρήτης.

Οι «καυτές» θερμοκρασίες της Κυριακής:

Η πρόγνωση του meteo για την Δευτέρα (20/05):

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, αυξημένες κυρίως στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά Σαχαριανής σκόνης με αυξημένες συγκεντρώσεις κυρίως στα δυτικά και νότια, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται μειωμένες συγκεντρώσεις σε σχέση με την Κυριακή.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 27-28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 30-32 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 14 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (από 12 έως 29-30 βαθμούς στην Ήπειρο), από 18 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 15 έως 27 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Δυτική και Νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς), από 15 έως 31 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 16 έως 30 βαθμούς στα Δωδεκάνησα (τοπικά στη Ρόδο έως 32-33 βαθμούς).

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και τοπικά στα νότια έως 5 μποφόρ. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο έως 5-6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά είναι πιθανό οι μέγιστες θερμοκρασίες να φτάσουν τους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένοται παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Συναγερμός: Αγνοείται το ελικόπτερο που επέβαινε ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί«Τελειώνει» από τον Παναθηναϊκό ο Σαμέτ Ακαϊντίν λόγω της εμετικής ανάρτησης για τον Κεμάλ που προκάλεσε σάλοΣυναυλία Θ.Παπακωνσταντίνου: Φωτίστηκε ο βράχος Κατράκειου με τα φώτα της Παλαιστίνης (Video)Καρυστιανού: Αντί να τους απασχολεί αν θα πάνε φυλακή, νοιάζονται για τα αποτελέσματα των εκλογών
Keywords
Τυχαία Θέματα