Γράφει ιστορία ο Ολυμπιακός, ένα βήμα πριν τον τελικό του Europa Conference League

Ένα πραγματικό “πάρτυ” έστησε στο Μπέρμιγχαμ ο Ολυμπιακός, που σε ένα από τα μεγαλύτερα βράδια της ιστορίας του επικράτησε με 4-2 της Άστον Βίλα και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League.

Το πλάνο του Μεντιλίμπαρ για το ματς του Βίλα Παρκ αποδείχθηκε εμπνευσμένο, και στο 16′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με γκολ

του Ελ Κααμπί μετά από μπαλιά του Τσικίνιο – το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, όμως μετά από έλεγχο του VAR φάνηκε πως ο Μαροκινός φορ καλυπτόταν και το τέρμα μέτρησε.

Όμως ο Ελ Κααμπί δεν έμεινε εκεί: στο 28′, μετά από όμορφο τακουνάκι του Τσικίνιο και έξοχη μπαλιά του Ποντένσε, ο Μαροκινός ντρίμπλαρε τον γκολκίπερ Όλσεν και έκανε το 2-0 για τους “ερυθρόλευκους”.

Η Άστον Βίλα κατάφερε να μειώσει πριν το τέλος του ημιχρόνου με γκολ του Γουότκινς, ενώ στο 52′ ο Ντιαμπί έφερε το ματς στα ίσα με ωραίο διαγώνιο σουτ.

Ωστόσο, ο Ολυμπιακός δεν… ψάρωσε: τρία λεπτά αργότερα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Λουίζ μετά από κεφαλιά του Ρέτσου, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Κααμπί, σημειώνοντας ένα ονειρεμένο χατ τρικ. Και στο 67′ ο Έσε, με μακρινό σουτ που κόντραρε σε αμυντικό της Βίλα, έγραψε το τελικό 4-2, που βάζει τον Ολυμπιακό στη θέση του οδηγού για τον τελικό της OPAP Arena στις 29 Μαΐου, αρκεί να μην ηττηθεί στον επαναληπτικό του Πειραιά την επόμενη Πέμπτη με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά.

Αν πράγματι προκριθεί στον τελικό, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φιορεντίνα-Κλαμπ Μπριζ, με τη Φιορεντίνα να παίρνει χθες βραχεία κεφαλή για την πρόκριση, νικώντας με 3-2 στη Φλωρεντία.

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κράτησε χαμηλούς τόνους εν όψει του επαναληπτικού: “Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει μισή δουλειά, θα πρέπει να παίξουμε θαρραλέα, μεγάλη επιτυχία για εμάς. Το πρώτο γκολ που δεχθήκαμε ήταν στο τέλος του πρώτυυ ημιχρόνου. Πραγματικά παίξαμε κόντρα σε μεγάλη ομάδα. Ήμασταν ο εαυτός μας, ρισκάραμε πολύ, ανεβήκαμε μπροστά, μετά και από το δεύτερο γκολ συνεχίζαμε να πιστεύουμε ότι θα βρούμε ακόμη ένα. Ήμασταν θαρραλέοι. Λείπουν 90 λεπτά, να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην την υποτιμήσουμε, είναι καλή ομάδα, να απολαύσουμε τη σημερινή μας επιτυχία, όμως τίποτα δεν έχει κριθεί”.

Από την πλευρά του, ο μεγάλος πρωταγωνιστής Αγιούμπ Ελ Κααμπί τόνισε: “Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο μας που ήρθε μέχρι την Αγγλία. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι, πιστεύαμε πως μπορούμε να κερδίσουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο, τους συμπαίκτες μας, το σταφ που βοήθησαν να πετύχουμε κάτι τέτοιο. Έχουμε ένα ματς ακόμη βέβαια. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοηθάνε για να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Μένουν τέσσερα παιχνίδια, είναι σημαντικά για να κλείσουμε καλά τη σεζόν και θα κάνω τα πάντα. Είμαστε πιο κοντά στον τελικό, αλλά μένει ένα παιχνίδι. Είμαστε μια ομάδα, μια οικογένεια και πρέπει να πάμε με πολύ συγκέντρωση”.

Keywords
Τυχαία Θέματα