Αιφνιδιαστική παρέμβαση τώρα του ΚΚΕ έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ – «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» (Video)

Παρέμβαση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, πραγματοποιεί αυτή τη στιγμή το ΚΚΕ.

Δεκάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αιφνιδιαστικά έξω από την πρεσβεία και φωνάζουν δυνατά «Λευτεριά στην Παλαιστίνη».

Τα πανό είναι γραμμένα στα Ελληνικά αλλά και στα Αγγλικά: «Λευτεριά στην Παλαιστίνη (Free Palestine) καμία «Kαμία στήριξη στο κράτος – δολοφόνο του

Ισραήλ » («No support to the murderous state of Israel»).

Πηγή: 902.grΠηγή: 902.gr

Υπενθυμίζεται πως το ΚΚΕ καλεί σήμερα (13/05) σε ολονύκτιες διαμαρτυρίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να σταματήσει η σφαγή στην Παλαιστίνη. Στο πλευρό τους εργατικά σωματεία και φοιτητικές οργανώσεις.

«Ενώνουμε τη φωνή μας με τους φοιτητές σε όλο τον κόσμο, γινόμαστε ένας ακόμα κρίκος στη μεγάλη αλυσίδα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που όλο και δυναμώνει!», δηλώνουν Φοιτητικοί Σύλλογοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και προχωρούν σήμερα Δευτέρα 13 Μάη σε ολονύκτιες διαμαρτυρίες απαιτώντας να σταματήσει η γενοκτονία, ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο.

Στην Αθήνα, η ολονύκτια διαμαρτυρία ξεκινά στις 8 μ.μ., στα Προπύλαια, μπροστά από την Πρυτανεία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με το άνοιγμα των σχολών το πρωί, οργανώνονται συγκεντρώσεις και πρωτοβουλίες μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Αποφάσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή είχαν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας, Δασκάλων και Νηπιαγωγών ΕΚΠΑ, Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ, Σχολών Μηχανικών, Επιστημών Υγείας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Επιστημών Τροφίμων του ΠαΔΑ. Επίσης οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Στη Θεσσαλονίκη, το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 μ.μ., στον Λευκό Πύργο. Πολύμορφες δράσεις διοργανώνονται το πρωί στις σχολές της πόλης. Τη δράση στηρίζει και η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ).

Αντίστοιχα φοιτητικές κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη έχουν προγραμματιστεί στην Κρήτη, σε Ηράκλειο και Χανιά, με αποφάσεις Φοιτητικών Συλλόγων και τη στήριξη σωματείων και φορέων.

Επίσης, συγκέντρωση έξω από τα κτίρια της Φυσικομαθηματικής σχολής θα κάνουν τη Δευτέρα, στις 11 π.μ., οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πατρών.

«Συμμετέχουμε μαζί με τους φοιτητές στην ολονύκτια διαμαρτυρία! Eίμαστε με την Παλαιστίνη ως τη λευτεριά! Δευτέρα στις 20.00, Προπύλαια!», τονίζει στο κάλεσμά της η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας (ΣΕΜΑ).

Ειδήσεις σήμερα:

‘Αναψε φωτιές ο Πορτοσάλτε για τον τρόπο που έπαιρνε τα πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός-Τι του απάντησε ο Οικονόμου (video)

Eurovision 2024: Πόσα χρήματα έδωσε η ΕΡΤ για τη συμμετοχή της Μαρίνας Σάττι στον διαγωνισμό

Εύβοια: Απίστευτο ξύλο σε αγώνα μπάσκετ – Θεατές μπήκαν στο παρκέ και χτυπούσαν τους παίκτες (video)

Καιρός: Τι είναι ο υποτροπικός αεροχείμαρρος που θα φέρει τα πρώτα 35άρια – Σε ποιες περιοχές θα χτυπήσει

Keywords
Τυχαία Θέματα