Fed: Ο Jerome Powell επιμένει σε υψηλά επιτόκια για περισσότερο διάστημα

Ο επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, δήλωσε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να είναι υπομονετική και να αναμένει περισσότερες ενδείξεις ότι τα υψηλά επιτόκια οδηγούν σε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί το κόστος δανεισμού σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ο Powell δήλωσε ότι αναμένει ο πληθωρισμός να κινηθεί χαμηλότερα σε μηνιαία

βάση, παρότι τα στοιχεία για τις τιμές το α’ τρίμηνο κλόνισαν την εμπιστοσύνη του στις προβλέψεις. Παράλληλα, σημείωσε ότι ο χρόνος θα δείξει εάν η νομισματική πολιτική είναι επαρκώς περιοριστική για να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον στόχο της Fed για 2%.

«Το πρώτο τρίμηνο στις Ηνωμένες Πολιτείες χαρακτηρίστηκε από έλλειψη περαιτέρω προόδου όσον αφορά τον πληθωρισμό», δήλωσε ο Πάουελ την Τρίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ένωση Ξένων Τραπεζών στο Άμστερνταμ. «Δεν περιμέναμε να είναι ομαλός ο δρόμος, αλλά οι δείκτες του πληθωρισμού ήταν υψηλότεροι από ό,τι νομίζω ότι περίμενε κανείς», πρόσθεσε.

«Αυτό δείχνει ότι θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε την περιοριστική πολιτική να κάνει τη δουλειά της», πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που συντονίστηκε μεταξύ του Powell και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Klaas Knot, ο επικεφαλής της Fed επανέλαβε ότι δεν είναι πιθανό η επόμενη κίνηση της Fed να είναι μια αύξηση των επιτοκίων. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι πιο πιθανό η Fed απλώς να διατηρήσει το επιτόκιο πολιτικής εκεί που είναι.

Keywords
Αναζητήσεις
fed-o-jerome-powell-epimenei-se-ypsila-epitokia-gia-perissotero-diastima.htm
Τυχαία Θέματα