Η νέα μόδα στη γυμναστική | CROSSFIT

Είναι η νέα μόδα παντού. Θες να γυμναστείς άμεσα και αποτελεσματικά; Θες μια προπόνηση έντονη που δεν συγχωρεί τους τεμπέληδες; Τότε είσαι παιδί του Crossfit.

Ρωτήσαμε τον Θεόδωρο Στυλιανίδη, ιδιοκτήτη του γυμναστηρίου Στυλιανίδης Reebok Crossfit Thessaloniki αναγνωρισμένο από τη Reebok ως εγκεκριμένο γυμναστήριο Crossfit, τι είναι ακριβώς αυτού του είδους η προπόνηση και μας απάντησε τα εξής:

Θεόδωρος: Το Crossfit είναι είδος λειτουργικής προπόνησης, (προπόνησης δηλαδή που περιλαμβάνει κινήσεις με όλο το σώμα οι οποίες μπορεί να προέρχονται από την καθημερινή ζωή ή να είναι εμπνευσμένες από κάποιο άθλημα πχ άλματα, τρέξιμο κλπ). Έχει υψηλή ένταση και ουσιαστικά σου μαθαίνει πώς να κάνεις κινήσεις που έκανες έτσι κι αλλιώς , αλλά με ασφάλεια και σωστή τεχνική. Βασική προϋπόθεση είναι ο αθλούμενος να προσπαθεί να ολοκληρώνει όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο.

Τι προσφέρει το Crossfit στο σώμα του αθλούμενου;

Θεόδωρος: Μας προσφέρει εκπληκτική δύναμη, ταχύτητα και αντοχή, ευκαμψία και φυσικά εκτόνωση όπως επίσης και ψυχική ισορροπία.

Πως έγινε και ασχολήθηκες εσύ με το Crossfit;

Θεόδωρος: Πάντα έψαχνα για κάτι διαφορετικό καθώς οι συμβατικές μέθοδοι προπόνησης δεν μου ταίριαζαν. Στην αναζήτησή μου αυτή διασταυρώθηκα με ανθρώπους που σκεφτόταν σαν κι εμένα, δοκίμαζαν άλλα πράγματα. Κάπου εκεί ξεκίνησα κάποιες συνεργασίες οι οποίες βοήθησαν ώστε να εδραιωθεί το Crossfit στην Ελλάδα. Έπειτα διοργανώθηκαν επίσημοι αγώνες και το crossfit πλέον θεωρείται ένα σπορ το οποίο υπόσχεται εξέλιξη. Ήδη ο κόσμος άρχισε να ακούει γι’ αυτό και να το ψάχνει.

Και τώρα από τα πιο καίρια ερωτήματα, πόσο κοστίζει σε κάποιον να ασχοληθεί με το Crossfit και που θα πρέπει να απευθυνθεί;

Θεόδωρος: Ο ιδανικός αριθμός προπονήσεων είναι τρεις φορές τη βδομάδα. Με γνώμονα αυτό τον αριθμό το κόστος κυμαίνεται από 40 ευρώ έως 50 ευρώ το μήνα. Βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι ο αθλούμενος στο Crossfit αντιμετωπίζεται σαν αθλητής και όχι σαν ασκούμενος. Δηλαδή θέτει κάποιους στόχους, με τη βοήθεια του προπονητή προσπαθεί να τους πετύχει σε ένα χρονικό διάστημα. Ο προπονητής συμβουλεύει, ελέγχει και κατευθύνει τον αθλητή, πέρα από την προπόνηση και στον υγιή τρόπο ζωής. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με το Crossfit θα πρέπει να απευθυνθεί σε κάποιον που κατέχει πρώτα απ’ όλα την τεχνογνωσία και την ευθύνη να προπονήσει έναν αθλούμενο του Crossfit. Ο ίδιος ο αθλούμενος θα πρέπει να έχει υπομονή και επιμονή καθώς και ικανότητα εκτίμησης των δυνατοτήτων του για να μην υπερβαίνει τα όριά του και τραυματίζεται.

Της Χριστίνας Ντεχόλα

Keywords
Αναζητήσεις
στυλιανίδης crossfit, τι μας προσφερει το κροσφιτ
Τυχαία Θέματα