Παραμένει σε στάση αναμονής η Fed για τη μείωση επιτοκίων

18:51 13/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

O αντιπρόεδρος της Federal Reserve (Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ) Phillip Jefferson, ξεκαθάρισε πως αναμένουν την πορεία της αμερικανικής οικονομίας πριν προχωρήσουν στην όποια μείωση των επιτοκίων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Bloomberg, ο Jefferson δήλωσε ότι θα πρέπει ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ να πλησιάσει στο 2%, προκειμένου

να «γεννηθούν» σκέψεις σχετικά με τη μείωση των επιτοκίων.

«Νομίζω ότι το κατάλληλο θα είναι να κρατήσουμε το επιτόκιο μας σε περιοριστική περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Jefferson. Παράλληλα, επισήμανε πως η αμερικανική οικονομία είναι «σε ισχυρή θέση όσον αφορά την απασχόληση, καθώς συνεχίζει να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, συνεχίζεται η ανάπτυξη», Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «η υποχώρηση του πληθωρισμού έχασε την ορμή της το α’ τρίμηνο του 2024 και αυτό, για μένα, αποτελεί πηγή ανησυχίας». 

Οι οικονομικοί αναλυτές είχαν προβλέψει ότι τον περασμένο μήνα οι θέσεις εργασίας θα αυξάνονταν κατά 240 χιλιάδες, κάτι που διαψεύστηκε από το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με το οποίο οι θέσεις αυξήθηκαν κατά 175.000 λιγότερο.

Εν τω μεταξύ, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9% έναντι των εκτιμήσεων ότι θα παραμείνει σταθερό στο 3,8%. Αυτό το ποσοστό αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2022 για την αμερικανική οικονομία.

Keywords
Αναζητήσεις
paramenei-se-stasi-anamonis-i-fed-gia-ti-meiosi-epitokion.htm
Τυχαία Θέματα