Μήνυμα Αυγενάκη για «μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων επιδοτήσεων»

17:53 18/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα σε όσους θελήσουν να «ξεγελάσουν» την κυβέρνηση αλλά και τους επαγγελματίες στον κλάδο της κτηνοτροφίας και των σφαγέων.

Η τοποθέτηση του υπουργού ήρθε μετά από εξάρθρωση κυκλώματος στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, σε περιφερειακή ενότητα της Μακεδονίας και μετά από έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας και τη συνδρομή του ΥΠΑΑΤ,

εξαρθρώθηκε κύκλωμα κτηνιάτρων οι οποίοι σφράγιζαν εικονικές σφαγές παραγωγικών ζώων.

Η συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια συνδέεται με την καταβολή ενισχύσεων, δεδομένων και των αλλαγών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2023 – 2027 (ΚΑΠ) αλλά και του νέου τρόπου καταβολής των Συνδεδεμένων Ενισχύσεων σε αιγοπρόβειο και βόειο κρέας.

«Η εντολή που έχω δώσει στις υπηρεσίες είναι μία: Μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων επιδοτήσεων. Όλα στο φως, για να προστατεύσουμε τους έντιμους κτηνοτρόφους, δημόσιους λειτουργούς και σφαγείς, αλλά κυρίως για να διασφαλίσουμε ένα δίκαιο και διαφανή τρόπο λειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού της χώρας, προς όφελος παραγωγών και καταναλωτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λ. Αυγενάκης.

Στην κατεύθυνση των εντολών του υπουργού, πραγματοποιήθηκαν διασταυρωτικοί έλεγχοι σε όλα τα ηλεκτρονικά μητρώα (Κτηνιατρική Βάση Δεδομένων, Σφαγές μέσω ΑΡΤΕΜΙΣ, Ηλεκτρονική Βάση Βιολογικής Κτηνοτροφίας, Ηλεκτρονική Βάση Δικαιούχων των προγραμμάτων «Διατήρηση Απειλούμενων Αυτόχθονων Φυλών Αγροτικών Ζώων» και «Γενετικοί Πόροι στην Κτηνοτροφία», Δηλώσεις Ενιαίας Ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ) με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής, της Γενικής Διεύθυνσης Τροφίμων, της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας, του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
minyma-avgenaki-gia-mideniki-anochi-se-praktikes-paranomon-epidotiseon.htm
Τυχαία Θέματα