Η Γερμανία ψάχνει να «μπαλώσει» ζημιά 41,6 δισ. ευρώ από τα φορολογικά έσοδα

19:25 16/5/2024 - Πηγή: Emea.gr

Η Γερμανία συνεχίζει να δυσκολεύεται να ανακάμψει οικονομικά, καθώς έως το 2028 η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση αναμένεται να εισπράξει συνολικά 41,6 δισεκατομμύρια ευρώ μικρότερα φορολογικά έσοδα, σε σχέση με τις εκτιμήσεις που είχαν γίνει τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SaltWire, o υπουργός Οικονομικών της χώρας, Christian Lindner, δεν υπάρχουν περιθώρια για σημαντικές φορολογικές ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους στο άμεσο μέλλον.

Ο Lindner κάλεσε τον κυβερνητικό συνασπισμό της χώρας (των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών) 

«να αφήσει για τώρα τα αισιόδοξα σχέδια για μείωση της φορολογίας» και «να επικεντρωθούμε όλοι στο πως θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας το επόμενο διάστημα».

Παράλληλα, ανέφερε πως «δεν μπορούμε απλώς να συσσωρεύουμε διαρθρωτικές προκλήσεις, συσσωρεύοντας χρέος». Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στάθηκε εκ νέου στην επαναφορά ενός συνταγματικού ορίου για τον καθαρό νέο δανεισμό για τον  προϋπολογισμό του 2024. Το όριο αυτό είχε ανασταλεί έως το 2023, προκειμένου να αποκατασταθούν οι πολύ σοβαρές ζημιές που είχαν υποστεί πολίτες και επιχειρήσεις από την περίοδο της πανδημίας.

Υπενθυμίζεται ότι προ εβδομάδων ο Lindner είχε ξεκόψει τις συζητήσεις περί νέου «γύρου» του Ταμείου Ανάκαμψης (με κονδύλια που μοιράζονται στις χώρες της ΕΕ). Είχε αναφέρει ότι δεν θα δεχτεί περισσότερες από κοινού υποχρεώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «για οικονομικούς λόγους, η ευθύνη για τα δικά μας εθνικά οικονομικά δεν πρέπει να είναι θολή». 

Είχε επιμείνει στο ότι ότι δεν είναι νομικό το ζήτημα και υποστήριξε ότι τα αποτελέσματα του Ταμείου Ανάκαμψης των 800 δισεκατομμυρίων ευρώ της ΕΕ, μέρος του μεγαλύτερου πακέτου τόνωσης που έχει υπάρξει στην Ένωση, είναι μικτά και επομένως δεν είναι μια προσέγγιση που πρέπει να επαναληφθεί. «Το αποτέλεσμα του ταμείου της ΕΕ Next Generation είναι τόσο διφορούμενο που δεν φαίνεται σκόπιμο να επαναληφθεί».

Keywords
Αναζητήσεις
i-germania-psachnei-na-balosei-zimia-416-dis-evro-apo-ta-forologika-esoda.htm
Τυχαία Θέματα