Χριστίνα Δεληγιάννη, CEO της Verimpact – Ειδικοί στον τομέα του ESG

12:34 18/2/2024 - Πηγή: Emea.gr

Συνέντευξη στον Θανάση Λασκούδη

Η Verimpact παρέχει εργαλεία σε επιχειρήσεις για να κατανοήσουν και να βελτιώσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον, την κοινωνία και διακυβέρνηση (ESG), μέσω του βιώσιμου εταιρικού μετασχηματισμού τους. Η μεθοδολογία, το διαδικτυακό εργαλείο και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Verimpact προσφέρουν μια ολοκληρωμένη λύση σε ιδιωτικές εταιρείες και κυβερνητικούς-διεθνείς οργανισμούς για να μετρήσουν τον αντίκτυπό τους στο ESG, να εκπαιδεύσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους, να εφαρμόσουν

την στρατηγική τους για το ESG και να προετοιμαστούν για τη δημιουργία επενδύσεων με βάση το ESG.

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Verimpact;

Η μεγαλύτερη πρόκληση για την Verimpact είναι ο σχεδιασμός και η ενσωμάτωση ψηφιακών εργαλείων ακόμη πιο ευέλικτων και πρωτοποριακών στο άμεσο μέλλον, ώστε να ανταποκρίνεται στο συνεχές αναπτυσσόμενο κανονιστικό περιβάλλον, αλλά και στις απαιτήσεις της αγοράς σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Η εταιρεία από το ξεκίνημά της επενδύει συνεχώς σε δράσεις έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και στο προσωπικό της με συνεχείς επιμορφώσεις.

Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η Verimpact;

Η Verimpact αποτελεί μια εταιρεία που ειδικεύεται στον τομέα του ESG (Περιβάλλον, Κοινωνική Ανάπτυξη και Διακυβέρνηση) και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες, και ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις και οργανισμούς που επιθυμούν να ενσωματώσουν τα κριτήρια ESG στη στρατηγική και τη λειτουργία τους.

Οι δραστηριότητες της Verimpact περιλαμβάνουν την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την ανάλυση, την αξιολόγηση και την παρακολούθηση των κριτηρίων ESG και πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες που παρέχουμε αναφέρονται κυρίως σε τρεις τομείς:

Την δημιουργία στρατηγικής, πολιτικών και εκθέσεων για τη βιωσιμότητα και το ESG μιας επιχείρησης.Μέσω της μεθοδολογίας και των online εργαλείων της Verimpact, η εταιρεία παρέχει εξειδικευμένη εκτίμηση της επίδοσης για τα κριτήρια ESG μιας επιχείρησης και την αξιολόγηση του αντίκτυπου της στο περιβάλλον και την κοινωνία. Σε αυτόν τον τομέα εντάσσονται και τα audits για τις μη χρηματοοικονομιές παραμέτρους ESG για λογαριασμό funds, ως μέρος της δέουσας επιμέλειας (due diligence).Την παροχή εκπαιδευτικών επιμορφώσεων σε επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Ποια είναι η πιο πετυχημένη στιγμή της Verimpact μέχρι σήμερα;

Υπάρχουν πολλές επιτυχίες για την Verimpact και την ομάδα μας στα 7 χρόνια που η εταιρεία είναι στη διεθνή και ελληνική αγορά. Η ολοκλήρωση του προγράμματος, ανάπτυξης Στρατηγικής και Πολιτικών ESG, εκπόνησης της Έκθεσης Βιωσιμότητας ESG, και παροχής ολοκληρωμένης επιμόρφωσης για τον Όμιλο OMRAN, τον Εθνικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης του Ομάν στον Αραβικό Κόλπο, με περισσότερες από 23 θυγατρικές που περιλαμβάνουν μαρίνες, συνεδριακά κέντρα, ξενοδοχεία, resorts, και ολοκληρωμένες αναπλάσεις αποτελεί μία τέτοια επιτυχία.

Θεωρούμε επίσης σημαντικό σταθμό τη δημιουργία της Ακαδημίας Βιωσιμότητας για το Υπερταμείο, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του EPLO. Η Ακαδημία Βιωσιμότητας απευθύνθηκε σε 500 εργαζόμενους του Υπερταμείου και των θυγατρικών του, προκειμένου να συμβάλει ενεργά στην ευαισθητοποίηση και στην εκπαίδευση των στελεχών του Ομίλου σε θέματα ESG. Μέσω της Ακαδημίας, οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν προγράμματα επιμόρφωσης μέσα από την καινοτόμο ασύγχρονη online πλατφόρμα που δημιουργήσαμε με πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό για τη βιωσιμότητα και τα κριτήρια ESG.

Τα προγράμματα αυτά έχουν εξοπλίσει το δυναμικό των θυγατρικών του Υπερταμείου, που αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της ελληνικής οικονομίας, αλλά και ιδιωτικές εταιρείες που παρακολούθησαν αντίστοιχα προγράμματα από την πλατφόρμα της Verimpact, όπως η Philip Morris International/Παπαστράτος με τις γνώσεις, τα εργαλεία και τις στρατηγικές που απαιτούνται για να προωθήσουν πρωτοβουλίες ESG και να ενσωματώσουν αποτελεσματικά τις αρχές βιωσιμότητας και του ESG στις βασικές τους λειτουργίες και στην καθημερινότητά τους.

Θα μπορούσαμε ακόμα να μιλήσουμε για τις -κρίσιμης σημασίας- αξιολογήσεις, ως ESG Auditing, σε συνεργασία με πολύ σημαντικούς παρόχους υπηρεσιών για Mergers & Acquisitions στο πλαίσιο του Due Diligence, και οι οποίες έφεραν σε γνώση των υποψήφιων επενδυτών μια σειρά από Μη-Χρηματοοικονομικούς κινδύνους (Non-Financial Risks) που έκρυβε η επένδυση, και που θα τους είχαν οδηγήσει σε κοστοβόρες και μακροχρόνιες περιπέτειες.

Πώς η Verimpact συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης μιας εταιρείας;

Η Verimpact υποστηρίζει οργανισμούς και εταιρείες ώστε να ευθυγραμμιστούν με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (ΣΒΑ) και τα κριτήρια ESG σε όλα τα επίπεδα με την υπάρχουσα και επερχόμενη ρυθμιστική νομοθεσία, να προετοιμαστούν για επενδύσεις και για τη μέτρηση του αντίκτυπού τους στους ΣΒΑ και στα κριτήρια ESG, με μια σειρά προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί από μια ομάδα καταξιωμένων εμπειρογνωμόνων και με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης και λύσεις cloud. Οι λύσεις της Verimpact απευθύνονται σε κάθε είδους οργανισμούς, από κυβερνήσεις και εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες έως νεοφυείς επιχειρήσεις.

Είναι σημαντικό ότι τα online εργαλεία της Verimpact ξεκινούν την ανάλυση από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης – κάτι που η Verimpact ήταν από τις πρώτες εταιρείες παγκόσμια που εισήγαγαν ως προσέγγιση, έτσι ώστε οι αξιολογήσεις μας να βασίζονται σε ένα παγκόσμια αποδεκτό σύστημα αξιών βιωσιμότητας, και όχι μόνο στα ESG Reporting Standards που αλλάζουν και πλέον ξεφυτρώνουν συνεχώς δημιουργώντας ένα μπερδεμένο και συχνά θολό τοπίο.

Έτσι, τα online εργαλεία μας μπορούν φυσικά να χρησιμοποιηθούν για την συλλογή δεδομένων για τη συγγραφή των ετήσιων εκθέσεων ESG, αλλά κυρίως προσφέρουν υψηλής ευκρίνειας analytics γύρω από τα μη χρηματοοικονομικά δεδομένα και την πορεία της εταιρείας αναφορικά με την υλοποίηση και την επίτευξη των ΣΒΑ, και έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτίμηση και μείωση των σχετικών κινδύνων, για τη λήψη αποφάσεων σε επίπεδο ηγεσίας, αλλά και την παρουσίαση της κατάστασης μίας εταιρείας σε περιπτώσεις audits, αλλά και αναζήτησης επενδύσεων ή/και δανεισμού σε σχέση με τους ΣΒΑ και τα κριτήρια ESG που πλέον τράπεζες και επενδυτές πλέον εξετάζουν προσεκτικά.

Διαβάστε στο Business Voice ολόκληρη τη συνέντευξη

Keywords
Αναζητήσεις
christina-deligianni-ceo-tis-verimpact--eidikoi-ston-tomea-tou-esg.htm
Τυχαία Θέματα