WATERWORLD: Ροή… μεγάλων deals και εκατομμυρίων ευρώ στο εμφιαλωμένο νερό!

08:00 3/9/2023 - Πηγή: Emea.gr

Στο πολύ εντυπωσιακό ποσό των 790 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν τα έσοδα των ελληνικών επιχειρήσεων που ασχολούνται με τον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Statista, σε μια… δροσερή αλλά παράλληλα «καυτή» στις προοπτικές και τον τζίρο της αγορά, η οποία έως το 2027 θα έχει -όπως όλες οι έρευνες δείχνουν- μετεωρική αύξηση.

Η παλιά φρουρά: Ζαγόρι, Βίκος, Αύρα

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Ζαγόρι της Χήτος κινείται δυναμικά την τρέχουσα χρονιά. Το εντυπωσιακό flagship store εντός της Αγοράς Μοδιάνο στη

Θεσσαλονίκη που απέκτησε προσφάτως η εταιρεία εντυπωσίασε άπαντες με τον καλόγουστο σχεδιασμό και την καινοτομία του.

Η απόφαση της Ζαγόρι – Χήτος (ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ) να συγχωνευθεί με την Green Cola, τον περασμένο Απρίλιο, δημιουργεί έναν δυναμικό όμιλο στην αγορά εμφιαλωμένου νερού και αναψυκτικών που θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον.

Ο έτερος… μεγάλος της Ηπείρου, η εταιρεία Βίκος, την τελευταία 7ετία έχει επενδύσει πάνω από 47 εκατ. ευρώ σε νέες γραμμές παραγωγής στο εμφιαλωμένο νερό και στο αναψυκτικό, ενώ μέσα στο καλοκαίρι έλαβε χώρα η δημιουργία του νέου λογότυπου και της εταιρικής ταυτότητάς της, μία κίνηση που συνιστά καινούργια εποχή για την εταιρεία μετά από αρκετά χρόνια δραστηριοποίησης στον κλάδο. Επόμενο project, η κυριαρχία στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη κατηγορία των μη αλκοολούχων mixers.

Το εργοστάσιο του Αιγίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, όπου από το 1989 εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες βιομηχανίες της περιοχής. Στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσα από δεκάδες θέσεις εργασίας και συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές πρώτων υλών, αφήνοντας συνολικά ένα σημαντικό αποτύπωμα. Συνολικά, από το 2017 και μέχρι το 2025 θα έχουν επενδυθεί 17 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του εργοστασίου και τη μετατροπή του σε ένα εργοστάσιο ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

Το μεγάλο deal του 2023

Η συμφωνία για τη μεταβίβαση των ακινήτων, της επιχείρησης και του brand του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ που έχουν ανακοινώσει η Αθηναϊκή Ζυθοποιΐα, η Premia Properties και η Sterner Stenhus Greece αποτελεί το σημαντικότερο deal στην αγορά των εμφιαλωμένων νερών κατά τη διάρκεια του 2023, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Η νέα επένδυση ευθυγραμμίζεται με το επενδυτικό πλάνο της Premia Properties και ενισχύει την παρουσία της εταιρείας στον τομέα των βιομηχανικών ακινήτων, ενώ ενδυναμώνει περαιτέρω και τη δραστηριοποίηση της STERNER STENHUS στον κλάδο του FnB. Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΙΟΛΗ αναβλύζει στους πρόποδες της οροσειράς Οίτης και εμφιαλώνεται κατευθείαν στην πηγή, χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε επεξεργασία ή επέμβαση στη σύστασή του.

New Kids on the Block

Αρκετά γνωστό ήδη από τη χορηγία του στην νταμπλούχο 2022-23 ΠΑΕ ΑΕΚ, το Νερό Θεόνη βρίσκεται σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι στην ανάπτυξή του, καθώς μέσα στην χρονιά ξεκινά τη λειτουργία άλλης μιας μονάδας παραγωγής εκεί όπου βρίσκεται το εργοστάσιό του, στην περιοχή Βατσουνιά Καρδίτσας, αλλά και κάνει τα εγκαίνια για το νέο κέντρο Logistics στην περιοχή του Μουζακίου. Πρόκειται για δύο επενδύσεις οι οποίες συνολικά θα ξεπεράσουν, όταν ολοκληρωθούν, τα 10,5 εκατ. Ευρώ.

Η επιτυχημένη και ελληνικότατη βιομηχανία αναψυκτικών ΛΟΥΞ της οικογένειας Μαρλαφέκα έχει κάνει και αυτή το «μπάσιμό» της στην αγορά εμφιαλωμένων νερών, μέσω της εισόδου της στο μετοχικό κεφάλαιο της Δίρφυς, η οποία εντυπωσιάζει (και) με τις περιβαλλοντικές ανησυχίες της, χρησιμοποιώντας στις συσκευασίες της 30% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPET) στο 20% της παραγωγής της.

Στο πρότυπο εργοστάσιο της στο Μοναστηράκι Βόνιτσας, η Nestle συνεχίζει τις σημαντικές επενδύσεις της προκειμένου το ορεκτικό νερό ΚΟΡΠΗ να διατηρήσει και να αυξήσει το μερίδιό του στην «πίτα». Η επίτευξη του στόχου διεύρυνσης παραγωγής που έθεσε η Nestle για το εργοστάσιο μπορεί να φτάσει μέχρι και τον διπλασιασμό της υπάρχουσας παραγωγής, μέσα από τη διαδικασία διάνοιξης νέας γεώτρησης άντλησης νερού από τον ίδιο υδροφόρο ορίζοντα, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2023.

Κινήσεις για την βελτίωση της παρουσίας του στην ελληνική αγορά κάνει τον τελευταίο διάστημα το Aqua Carpatica, το οποίο κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις στην αγορά της Ρουμανίας, λανσάροντας σχέδια για είσοδο με κατηγορία αρωματισμένων νερών (με γεύσεις mango, lime, μέντα, endelflower, raspberry) στην Ελλάδα… πάντα με την έγκριση των μαμάδων αρκούδων από τα Παρθένα Όρη των Καρπαθίων, σύμφωνα με το ευφυές μότο του.

Βραβευμένο το 2017 ως το καλύτερο εμφιαλωμένο νερό στον κόσμο, το Zaros από την Κρήτη αναγκάστηκε να… αναβάλλει τη μεγάλη εξόρμησή του για να κατακτήσει την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά με διείσδυση σε περισσότερες από 15 χώρες, ωστόσο παραμένει δυνατό στην εγχώρια αγορά. Με το εντυπωσιακό του εργοστάσιο στους πρόποδες του Ψηλορείτη, όπου υπάρχει το σύνολο του παραγωγικού εξοπλισμού με συνολική δυναμικότητα εμφιάλωσης 75.000 λίτρων/ώρα και οι πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις εμφιάλωσης – τυποποίησης – συσκευασίας.

Keywords
Αναζητήσεις
waterworld-roi-megalon-deals-kai-ekatommyrion-evro-sto-emfialomeno-nero.htm
Τυχαία Θέματα