Το πιο χρωματιστό φεστιβάλ!

08:31 29/8/2014 - Πηγή: iPop

Κόσμος, χαμόγελο, φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και πολύ χρώμα συνέθεσαν τη μαγική εικόνα του 17ου Διεθνούς Φεστιβάλ Bodypainting που διεξήχθη στο Pörtschach της Αυστρίας. Η διοργάνωση δεν κρύβει κάποιο μυστήριο καθώς είναι αυτό που ακριβώς λέει ο τίτλος του φεστιβάλ. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν το σώμα τους σαν καμβά, δημιουργώντας εκπληκτικά έργα τέχνης στο πιο χρωματιστό φεστιβάλ στον κόσμο!

Φέτος το κεντρικό θέμα ήταν η Pop Art,

με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο αφού στο φεστιβάλ συμμετείχαν καλλιτέχνες από 47 χώρες, αριθμός ρεκόρ για τα δεδομένα του φεστιβάλ.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι Scott Fray με τη Madelyn Greco από τις ΗΠΑ που έγραψαν ιστορία, κερδίζοντας για 4η συνεχή φορά το βραβείο UV για το βάψιμο προσώπου, ενώ ο Lorie Hamel από τον Καναδά αναδείχτηκε νικητής για πρώτη φορά στην κατηγορία SFX Make up. Στις υπόλοιπες κατηγορίες είχαμε «Ιταλική κατοχή» καθώς οι Ιταλοί καλλιτέχνες που πέρασαν τις Άλπεις τη μέση του καλοκαιριού για το φεστιβάλ κέρδισαν τα αντίστοιχα βραβεία στις περισσότερες.

Την τελευταία δεκαετία το Bodypainting έχει γίνει μόδα σε όλο τον κόσμο, όμως η «Μέκκα» της συγκεκριμένης τέχνης παραμένει το αυστριακό χωριό Pörtschach, στο οποίο και διοργανώνεται τα τελευταία 17 χρόνια το διεθνές φεστιβάλ. Από εκεί ξεκίνησαν αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες του είδους οι οποίοι πλέον περιοδεύουν ανά τον κόσμο διδάσκοντας τα μυστικά του Bodypainting.

Οι θεατές αφού απόλαυσαν για δύο ημέρες τις πολύχρωμες ζωντανές δημιουργίες, συγκεντρώθηκαν στο mainstageτου event, όπου υπό τους ήχους ενός διάσημου λονδρέζου Dj επιδόθηκαν σε έναν ασταμάτητο χρωματοπόλεμο, μην αφήνοντας τίποτα αχρωμάτιστο. Παράλληλα οι διοργανωτές είχαν ετοιμάσει ένα μοναδικό ουράνιο υπερθέαμα με δεκάδες πυροτεχνήματα να φωτίζουν το μουντό αυστριακό ουρανό. Ας μη σε κρατάμε άλλο σε αγωνία όμως, δες και μόνος σου πως θα ήταν η καθημερινή μας ζωή με λίγο χρώμα παραπάνω.

Photos: rt.com

The post Το πιο χρωματιστό φεστιβάλ! appeared first on iPop.

Keywords
Αναζητήσεις
βαψιμο με μπογια ειδησεις καλλιτεχνικο
Τυχαία Θέματα