Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βασίλη Κικίλια – Ποιοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες;

13:05 28/12/2020 - Πηγή: iPop

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού συνεχίζονται σήμερα, δεύτερη μέρα στη χώρα μας, με τη σκυτάλη στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βασίλη Κικίλια.

Η πρώτη μέρα των εμβολιασμών στην Ελλάδα ολοκληρώθηκε χθες χωρίς παρενέργειες, με μια νοσηλεύτρια και έναν ηλικιωμένο να είναι οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο, για συμβολικούς λόγους, ενώ ακολούθησαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού συνεχίζονται σήμερα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βασίλη Κικίλια, ενώ τα πρώτα εμβόλια αναμένεται να φτάσουν και στο ΑΧΕΠΑ και τα Πανεπιστημιακά Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την επιθυμία να μην υπάρχουν κάμερες στην αίθουσα την ώρα του εμβολιασμού του, καθώς όπως σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, δεν επιθυμεί να χρησιμοποιηθεί ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, όπως αυτό του εμβολιασμού και της δημόσιας υγείας, για επικοινωνιακούς λόγους. Ωστόσο, δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ υπήρχαν κανονικά. Μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Τσίπρας είπε πως το εμβόλιο δεν πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία για την κυβέρνηση να μην ενισχύσει το ΕΣΥ, ενώ κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας πως «δεν υπάρχει λόγος επιφύλαξης».

Ακολουθούν οι εμβολιασμοί του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους. Σήμερα αναμένεται να εμβολιαστούν ακόμη 250 υγειονομικοί στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το εμβόλιο έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα μέσω Twitter και λέγοντας «Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοπροστασίας από τον COVIDー19. Είναι και πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, γιατί με τον εμβολιασμό μας θα χτίσουμε, όλοι μαζί, το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό.».

Ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοπροστασίας από τον #COVIDー19. Είναι και πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, γιατί με τον εμβολιασμό μας θα χτίσουμε, όλοι μαζί, το τείχος ανοσίας που είναι απαραίτητο για να νικήσουμε αυτόν τον αόρατο εχθρό.#σηκωνουμε_μανικια #Ελευθερία pic.twitter.com/VmDU1TeP3u

— Stelios Petsas (@SteliosPetsas) December 28, 2020

Κορονοϊός: Το εμβόλιο Pfizer προστατεύει και απ’ το νέο στέλεχος του ιού;

Ποιοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες;

Τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Ακόμη, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Η παραλαβή των υπόλοιπων δόσεων

Έως τις 30 Δεκεμβρίου θα παραλάβουμε την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων της Pfizer 83.850 δόσεων. Οι παραδόσεις των εμβολίων της Pfizer που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι έως το τέλος Ιανουαρίου, 429.000 δόσεις και άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από τη μια εταιρεία, τη Pfizer-BioNTech, 1.265.550 δόσεις. Στις δόσεις αυτές, αναμένεται να προστεθούν τον Ιανουάριο, από τη στιγμή που θα λάβουν έγκριση, και εμβόλια από την εταιρεία Moderna και την εταιρεία AstraZeneca.

Διάβασε όσα έγιναν την πρώτη μέρα του εμβολιασμού στην Ελλάδα και τις τρεις φάσεις εμβολιασμού κατά προτεραιότητα αναλυτικά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βασίλη Κικίλια – Ποιοι θα εμβολιαστούν τις επόμενες ημέρες; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα