Οι συμβουλές που θα σε κάνουν να μάθεις πιο γρήγορα μια νέα γλώσσα

16:18 8/7/2017 - Πηγή: iPop

Η επιστήμη δείχνει ότι η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας μπορεί να σε βοηθήσει να επιλύεις τα προβλήματα πιο κριτικά, να εστιάζεις κάπου πιο εύκολα και ακόμα να εξασκείς το μυαλό σου με την πάροδο των χρόνων. Σε αυτά μάλιστα δεν αναφέρει καν τα πρακτικά οφέλη στις επιχειρήσεις και στη ζωή να μιλάμε με περισσότερους ανθρώπους και να ταξιδεύουμε ευρύτερα.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν στην πιο γρήγορη εκμάθηση μιας γλώσσας.

1. Η ένταση της μελέτης είναι σημαντικότερη από τη μακροχρόνια μελέτη

Αυτό σημαίνει

ότι μια εντατική μελέτη τεσσάρων ωρών την ημέρα για μια εβδομάδα έχει μεγαλύτερα αποτελέσματα από τη μία ώρα την εβδομάδα για 20 εβδομάδες.

2. Ξεκίνα με τις 100 πιο συνηθισμένες λέξεις

Ο χρόνος που αφιερώνεις στην εκμάθηση των ζώων και των σκευών κουζίνας δεν πρόκειται να σε βοηθήσει πολύ. Ξεκίνα με τις 100 πιο συνηθισμένες λέξεις και στη συνέχεια κάνε προτάσεις μαζί τους ξανά και ξανά.

3. Συνέχισε να κάνεις εξάσκηση στο μυαλό σου

Δεν χρειάζεσαι καθηγητή ή ακόμα και σύντροφο συνομιλιών για να εξασκήσεις τις γλωσσικές δεξιότητές σου. Προσπάθησε να σκέφτεσαι τους μονολόγους που τρέχουν στο κεφάλι σου στη νέα γλώσσα αντί για τη μητρική που σκέφτεσαι συνήθως.

4. Θα πεις πολλά πράγματα λάθος, αλλά αποδέξου το

Αυτή είναι ίσως η πιο σημαντική συμβουλή στην εκμάθηση γλωσσών. Ρώτα οποιονδήποτε έζησε στο εξωτερικό και θα έχουν άπειρες ιστορίες να μοιραστούν μαζί σου, που άλλα ήθελαν να πουν και άλλα καταλάβαιναν οι ντόπιοι. Δεν μπορείς να αποφύγεις αυτά τα λάθη, γιατί αυτός είναι και ο τρόπος που μαθαίνεις ουσιαστικά να χρησιμοποιείς τη γλώσσα.

5. Τα ιδιαίτερα είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική διδασκαλία

Μια άλλη βασική αλήθεια είναι, επίσης πως αν έχετε τα χρήματα, η καλύτερη και γρηγορότερη διδασκαλία μιας νέας γλώσσας γίνεται όταν ένας δάσκαλος κάθεται μαζί σου για μερικές ώρες κάθε μέρα.

Photo: Getty Images

The post Οι συμβουλές που θα σε κάνουν να μάθεις πιο γρήγορα μια νέα γλώσσα appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα