Οι αγρότες αποφασίζουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεών τους

19:59 25/1/2016 - Πηγή: iPop

Σταθερά παραμένουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους οι αγρότες, ασκώντας έντονες πιέσεις στην Κυβέρνηση. Παράλληλα, συνεδριάζουν προκειμένου να αποφασίσουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεών τους.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα γίνονται δύο συσκέψεις με πανελλαδική εμβέλεια, σε Θεσσαλονίκη και Νίκαια Λάρισας, ενώ αύριο, Τρίτη, οι εκπρόσωποι των μπλόκων συνατιούνται στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου προκειμένου να αποφασιστεί το

πώς θα κινηθούν από εδώ και πέρα.

Το μπλόκο των Τεμπών έχει κάνει ανοιχτό κάλεσμα για συμμετοχή αναφέροντας πως οι αγρότες έχουν μεγάλη αγωνία για το μέλλον τους, ενώ τονίζεται πως κατά στην σύσκεψη του Σαββάτου αποφασίστηκαν 3 βασικά θέματα: το ασφαλιστικό, το φορολογικό αλλά και το κόστος παραγωγής.

Σημειώνεται πως αύριο Τρίτη, σύμφωνα με απόφαση των αγροτών οι δρόμοι θα παραμείνουν ανοιχτοί.

Τονίζεται πως το μπλόκο του Προμαχώνα έχει κλείσει επ’ αόριστον, όμως άνοιξε προσωρινά νωρίτερα προκειμένου να υπάρξει κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση.

Αλεξιάδης: Οι αγρότες θα φορολογούνται με υπολογισμό των εσόδων και τω εξόδων

«Εμείς δεν φορολογούμε τους αγρότες με τεκμαρτό τρόπο, αλλά με λογιστικό. Έσοδα μείον έξοδα και στα έξοδα υπάρχουν και οι λειτουργικές δαπάνες, αλλά και οι ασφαλιστικές εισφορές τους. Θα αλλάξουμε τον συντελεστή από 13% σε 16%. Δεν έχουμε αυτή την περίοδο καμία αλλαγή στο φορολογικό των αγροτών. Είμαστε ανοικτοί σε όποιο μπλόκο θέλουν να κάνουμε διάλογο, αν εξασφαλιστούν συνθήκες διαλόγου».

Τι υπογράμμισε σε συνέντευξη του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Απόστολου;

Ο αγροτικός κόσμος το 2014 και το 2015 αύξησε το εισόδημά του κατά 12,5%

Στη συνέχεια μάλιστα κάλεσε τους αγρότες να προσέλθουν στον διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα συγκεκριμένες προτάσεις.

Και επίσης τόνισε: «Έχουμε να κάνουμε με μια συμφωνία που δημιουργεί δυσκολίες και αυτές τις δυσκολίες πρέπει να τις υπηρετήσουμε. Όταν λες θέλεις μια Ευρωπαϊκή πορεία δεν μπορείς να λες πάρτε τα πίσω όλα. Δεν υπάρχει ούτε νομοσχέδιο φορολογικό ούτε ασφαλιστικό αλλά υπάρχει μια συμφωνία που λέει λύστε το ασφαλιστικό για να πάμε παραπέρα. Ανοιχτά είναι όλα στη διαπραγμάτευση. Και θα τα δούμε».

Η Κυβέρνηση, δείχνει να φοβάται τη στάση των αγροτών και παράλληλα έντονη ανησυχία προκαλούν οι προπηλακισμοί που έχουν δεχτεί αρκετοί βουλευτές.

Ο αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας κλείνουν συμβολικά, για δύο ώρες τη γέφυρα του Εύηνου και έτσι, αποκλείουν την πρόσβαση στην ηπειρωτική Ελλάδα. Όπως μάλιστα εξηγούν δεν έχουν σκοπό να φύγουν από το μπλόκο αν δεν αποσυρθεί το νομοσχέδιο.

Οι αγρότες περιμένουν την συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή την Τρίτη, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκφράζουν απόψεις για το ασφαλιστικό.

Στη συνάντηση της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να οριστεί και η αντιπροσωπεία η οποία και θα λάβει μέρος στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Περισσότερα από 50 μπλόκα έχουν στηθεί σε ολόκληρη τη χώρα με τα τρακτέρ να ξεπερνούν τα 15.000.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC

The post Οι αγρότες αποφασίζουν για την συνέχεια των κινητοποιήσεών τους appeared first on iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα