Ο Τσιτσιπάς δεν κέρδισε απλά τον Ναδάλ. Έγινε ο τρίτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε κάτι μοναδικό

16:04 17/2/2021 - Πηγή: iPop

Σε έναν πραγματικά συγκλονιστικό 4ωρο αγώνα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ, πετυχαίνοντας μια σπουδαία πρόκριση. Όμως, αυτό που κατάφερε γράφει ιστορία και για έναν ακόμα λόγο.

Η επική πρόκριση του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Australian Open έγινε με μια μεγάλη νίκη 3-2 σετ έναντι του Ράφα Ναδάλ, ο οποίος βρέθηκε να προηγείται αλλά δεν μπορούσε να φανταστεί

αυτό που θα ακολουθούσε.

Αρχικά, ο Έλληνας τενίστας ήταν πίσω με 0-2 σετ, με το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης να μην φαντάζεται ότι θα χάσει αυτό τον αγώνα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την απόλυτη ανατροπή, παίζοντας συγκλονιστικά με λίγα λάθη και τελικά κέρδισε τον Ναδάλ με 3-2 σετ (3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5). Έτσι, προκρίθηκε στους «4» του Australian Open.

Στα ημιτελικά, πρόκειται να αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανιίλ Μεντβέντεφ, που επικράτησε απέναντι στον Αντρέι Ρούμπλεφ με 3-0 σετ. Ο αγώνας έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

It's your moment @steftsitsipas

An #AusOpen semifinalist once more #AO2021 pic.twitter.com/ZgLCUxBTbY

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 17, 2021

«Δεν έχω λόγια…Είναι απίστευτο συναίσθημα να αγωνίζομαι σ’ αυτό το επίπεδο και να τα δίνω όλα στο γήπεδο. Μετά το 2ο σετ δεν ξέρω τι έγινε και δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματα μου», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα.

"I'm speechless. I have no words."@steftsitsipas | #AO2021 | #AusOpen pic.twitter.com/pSfC4671Nd

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 17, 2021O Τσιτσιπάς νίκησε τον Ναδάλ και ο τρόπος που το έκανε γράφει ιστορία

Όπως αποκάλυψε η διοργάνωση στο Twitter της, η νίκη του Τσιτσιπά δεν έχει αξία μόνο επειδή νίκησε με απόλυτη ανατροπή το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και για έναν ακόμα λόγο.

Ο Έλληνας τενίστας έγινε ο τρίτος άνθρωπος στην ιστορία που καταφέρνει να κερδίσει τον Ναδάλ, χάνοντας 2-0 και o δεύτερος που τον νικά σε Grand slam χάνοντας 2-0. Ο πρώτος ήταν ο Φάμπιο Φονίνι το 2015.

When you become the third person in history to defeat Rafael Nadal from two sets to love down @steftsitsipas | #AO2021 | #AusOpen pic.twitter.com/bqEHhOlj6i

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 17, 2021

Σημειώνεται πως είναι η 2η φορά που κερδίζει τον Ναδάλ ο Τσιτσιπάς ενώ είναι η 2η φορά που φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open μετά από το 2019 όπου και είχε αποκλειστεί από τον Ράφα Ναδάλ.

Με την νίκη του και την πρόκριση στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς θα κερδίσει 660.875 δολάρια.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Ο Τσιτσιπάς δεν κέρδισε απλά τον Ναδάλ. Έγινε ο τρίτος άνθρωπος στον κόσμο που κατάφερε κάτι μοναδικό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα