Η πρώτη επίσημη ενημέρωση απ’ την Κυβέρνηση για τον σεισμό στην Αθήνα

15:29 19/7/2019 - Πηγή: iPop

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προχώρησε στην πρώτη επίσημη ενημέρωση απ’ την Κυβέρνηση για τον σεισμό στην Αθήνα.

Οι Έλληνες γνωρίζουμε από σεισμούς. Συνιστάται ψυχραιμία

Όπως τόνισε, στις 14:13 σημειώθηκε σεισμός στην Αθήνα. Δεν υπάρχουν

αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς. Υπάρχουν αναφορές για κατάρρευση παλιού κτιρίου στη Δραπετσώνα κι ακατοίκητου κτιρίου στα Πετράλωνα, ενώ επίσης έχουν πέσει προσόψεις στο Αιγάλεω και τη Δραπετσώνα.

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας λειτουργούν, αλλά υπήρξαν πρόσκαιρα προβλήματα.

Από την πρώτη στιγμή οι κ.κ. Χρυσοχοϊδης και Χαρδαλιάς είναι στο συντονιστικό και ο Πρωθυπουργός είναι στο γραφείο του κι ενημερώνεται συνεχώς, ενώ το υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι σε επιφυλακή σε περίπτωση που χρειαστεί η συνδρομή του.

Ο Πρωθυπουργός ενημερώνεται συνεχώς. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει τεθεί σε ετοιμότητα εάν χρειαστεί η συνδρομή του. Συνιστώ ψυχραιμία και καλώ τους πολίτες να ενημερώνονται και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία τους. Για οτιδήποτε νεότερο θα σας ενημερώσουμε.

— Ελληνική Κυβέρνηση (@govgr) July 19, 2019

Η κίνηση στους δρόμους μετά τον σεισμό είναι αυξημένοι και σε αρκετές κεντρικές αρτηρίες εντοπίζονται κυκλοφοριακά προβλήματα. Οι συρμοί του μετρό κινούνται με πιο χαμηλές ταχύτητες για λόγους ασφαλείας.

Οι οδηγίες απ’ τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας κάνουν έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες μέσω κινητών τηλεφώνων.

Όπως σημειώνουν οι εταιρείες, το δίκτυο έχει υπερφορτωθεί και γι’ αυτό υπάρχουν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες.

Για τον λόγο αυτό, προτείνουν στους πολίτες να χρησιμοποιούν εφαρμογές του διαδικτύου (WhatsApp, Viber, Skype, Messenger κ.α.), ώστε να αποσυμφοριστεί το δίκτυο.

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το άρθρο Η πρώτη επίσημη ενημέρωση απ’ την Κυβέρνηση για τον σεισμό στην Αθήνα εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα