Γνώρισε τον άνθρωπο που ζει στο ασφαλέστερο μέρος της γης (Photos)

13:07 21/3/2020 - Πηγή: iPop

Ο Ιταλός ερημίτης που ζει μόνος του σε ένα νησί λέει ότι η αυτοαπομόνωση είναι το απόλυτο ταξίδι. Για περισσότερα από 30 χρόνια, ο Mauro Morandi είναι ο μοναδικός κάτοικος ενός πανέμορφου νησιού στη Μεσόγειο Θάλασσα. Τις τελευταίες εβδομάδες, η απομόνωσή του, τον έχει κάνει φυσικά να αισθάνεται πως βρίσκεται στο πιο ασφαλές μέρος στη γη. Και αφού είναι μόνος του με τις δικές του σκέψεις για τόσα πολλά χρόνια, φυσικά έχει μια εικόνα για την απομόνωση που αντιμετωπίζουν πολλοί από εμάς αυτό το διάστημα. Το νησί

Budelli της Ιταλίας είναι ο παράδεισός του, είναι ο τόπος του και αυτή τη στιγμή τον κάνει να αισθάνεται πως είναι όντως στο ασφαλέστερο μέρος της γης.

View this post on Instagram

Così ora

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Mar 13, 2020 at 10:18am PDT

Πώς έφτασε ο Morandi στο νησί Budelli;

Ο Morandi, πρώην δάσκαλος, έφθασε τυχαία στο νησί Budelli, στα ανοικτά των ακτών της Σαρδηνίας, προσπαθώντας να πάει από την Ιταλία στην Πολυνησία πριν από 31 χρόνια. Ερωτεύτηκε τα κρυστάλλινα νερά και τα όμορφα ηλιοβασιλέματα – και αποφάσισε να μείνει.

View this post on Instagram

Levar del sole #spiaggia rosa #Budelli #arcipelagodilaMaddalena #parconazionale

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Mar 9, 2020 at 2:01am PDT

Σήμερα είναι 81 ετών κι εξακολουθεί να μένει μόνος του σ’ αυτό ιταλικό νησί, έχοντας αποκτήσει τη φήμη του Ροβινσώνα Κρούσου της Ιταλίας.

Κάθε βράδυ κοιμάται σε ένα πέτρινο σπίτι που έχει φτιάξει και ξυπνά το πρωί δίπλα στην μητέρα φύση. Απολαμβάνει να εξερευνά ό,τι υπάρχει στο νησί ενώ μιλάει με τα πουλιά καθώς πετούν μέσα και έξω από το μικρό παράθυρο της κουζίνας του.

View this post on Instagram

Questo. è il mio presepe. degli anni passati Questo anno non lo farò perché in questo mondo non c'è più speranza di redenzione

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Dec 22, 2019 at 3:48am PST

Εξακολουθεί, όμως, να ενημερώνεται για το τι γίνεται στον κόσμο και γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση με τον κορονοϊό παγκοσμίως, και φυσικά στην Ιταλία.

Στον μοναχικό του κόσμο, λέει ότι σήμερα αισθάνεται πως βρίσκεται στο “ασφαλέστερο μέρος της γης”, ενώ μοιράζεται μερικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την απομόνωση.

View this post on Instagram

Assorto in lettura

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Feb 26, 2020 at 8:30am PST

Πώς αντιμετωπίζει τη μοναξιά στο νησί Budelli;

«Είμαι καλά, δεν φοβάμαι», λέει ο Mauro Morandi στο CNN Travel, χρησιμοποιώντας το κινητό του τηλέφωνο, που είναι και ο μοναδικός σύνδεσμός του με τον υπόλοιπο κόσμο.

Νιώθω ασφαλής εδώ, αυτό το νησί προσφέρει πλήρη προστασία, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, κανένας δεν προσγειώνεται, ούτε καν μπορεί να δει κανείς ένα σκάφος

Τα μόνα πράγματα που έχουν αλλάξει στη ζωή του Morandi λόγω του κορονοϊού είναι το γεγονός ότι βρίσκεται σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με τα μέλη της οικογένειάς του στην Ιταλία, κι ότι πρέπει να περιμένει περισσότερο για να του φέρουν τρόφιμα λόγω των σκληρών περιορισμών που επέβαλε η Κυβέρνηση της Ιταλίας για την αντιμετώπιση του ιού.

View this post on Instagram

Piccola burrasca da ponente, #spiaggia rosa #Budelli #arcipelagodilaMaddalena #parconazionale #oggi 12 /12/2019

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Dec 12, 2019 at 2:41am PST

Παράλληλα, έχουν σταματήσει και οι σποραδικές επισκέψεις τουριστών κατά τη διάρκεια του Χειμώνα. Με τα χρόνια έχει εξοικειωθεί με τους τουρίστες που πάνε μονοήμερες στο νησί και πολλές φορές μοιράζεται το φαγητό του μαζί τους!

Πώς περνάει τον χρόνο του ο Mauro Morandi;

Κάθεται μόνος του, περνάει την ημέρα θαυμάζοντας τη θάλασσα, εισπνέοντας τον καθαρό αέρα, μαζεύοντας ξύλα, προετοιμάζοντας τα γεύματά του και φυσικά δημοσιεύοντας στο Instagram!

View this post on Instagram

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Nov 18, 2019 at 6:42am PST

Βαριέμαι, επομένως σκοτώνω τον χρόνο μου τραβώντας φωτογραφίες στις παραλίες, την άγρια ζωή και τα τοπία, τις επεξεργάζομαι και τις μοιράζομαι στα social media. Έχω πολλούς followers!

View this post on Instagram

Ore 8,20#spiaggia rosa #Budelli #arcipelagodilaMaddalena #arcipelagodilaMaddalena #parconazionale

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Mar 6, 2020 at 1:20am PST

Ενώ σκέφτεται ότι ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί κι άλλο και να μην υπάρξουν τουρίστες στο νησί το Καλοκαίρι, αυτή η σκέψη δεν τον τρομάζει καθόλου!

Οι συμβουλές που δίνει

Κι ενώ πολλοί από εμάς ζούμε την απομόνωση στο σπίτι ως κάτι φοβερό τρομερό, σαν να φοβόμαστε να περάσουμε χρόνο με τον εαυτό μας, ο Mauro Morandi έχει μερικές χρήσιμες συμβουλές να μας δώσει:

Μερικές εβδομάδες απομόνωσης δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να μας πανικοβάλει. Δείτε το σαν ευκαιρία να κάνετε μια εσωτερική συζήτηση με τον εαυτό σας.Μπορεί να έχω ένα ολόκληρο νησί στη διάθεσή μου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του Χειμώνα το περνάω στο σπίτι μου. Διάβασα πολλά αυτές τις μέρες και σκέφτηκα ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να διαβάζουν γιατί αν το κάνουν, θα αρχίσουν να διαλογίζονται και να σκέφτονται πράγματα κι αυτό είναι που φοβούνται.Το πιο όμορφο ταξίδι είναι αυτό που κάνεις μέσα σου, είτε κάθεσαι στο σαλόνι είτε κάτω από ένα θόλο εδώ στο Budelli. Γι ‘αυτό το να μένεις στο σπίτι και να μην κάνεις τίποτα μπορεί να είναι πραγματικά σκληρό για πολλούς. Αλλά πιστέψτε με, θα ανακαλύψετε πολλά για εσάς!Μην φοβάστε να μείνετε με τον εαυτό σας επειδή μπορεί να ανακαλύψετε πράγματα για εσάς που δεν σας αρέσουν. Εάν αφιερώσετε χρόνο σε εσάς, μπορεί να βγείτε κερδισμένοι απ’ αυτή την κατάσταση.

View this post on Instagram

Mi sono svegliato con questa immagine ricordo del sogno

A post shared by Mauro Da Budelli (@maurodabudelli) on Feb 22, 2020 at 8:16am PST

Δες ακόμα:

Αγάπησε τον εαυτό σου. Τώρα! Σήμερα!

Το άρθρο Γνώρισε τον άνθρωπο που ζει στο ασφαλέστερο μέρος της γης (Photos) εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα