Έρχονται ανατιμήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας – Τα βασικά αγαθά που θα ακριβύνουν

12:23 29/1/2022 - Πηγή: iPop

Τις ήδη υψηλές τιμές των προϊόντων ήρθε να αυξήσει η κακοκαιρία “Ελπίς” που έπληξε την χώρα μας προκαλώντας προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα αλλά και ανυπολόγιστες ζημίες σε οπωροκηπευτικά προϊόντα. Οι μεγάλες ελλείψεις που φαίνονται ήδη στα ράφια του σούπερ μάρκετ αναμένεται να συνεχιστούν ενώ παράλληλα θα δούμε αλματώδη αύξηση των τιμών των προϊόντων που επλήγησαν από τον παγετό.

Είναι γεγονός! 3 ευρώ θα κοστίζει το σουβλάκι και 2 ευρώ ο καφές – Αναλυτικά η λίστα με όλα τα προϊόντα που θα γίνουν ακριβότερα

Η αύξηση των τιμών των προϊόντων συνέπεια της κακοκαιρίας “Ελπίς”

Ενδεικτικά

τα αγγούρια από 1,90 ευρώ το κιλό στις 20 Ιανουαρίου έφτασαν τα 2,70, τα κολοκυθάκια από 1,30 ευρώ έφτασαν τα 1,80 ευρώ. Οι παραγωγοί σημειώνουν ότι θα αυξηθούν αρκετά τις επόμενες μέρες τα χορταρικά, αλλά και οι τιμές των προϊόντων από συγκεκριμένες περιοχές που υπήρξε παγετός. Την ίδια στιγμή, ο χιονιάς και το υψηλό ενεργειακό κόστος αναμένεται να οδηγήσουν σε νέες αυξήσεις σε πολλά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης μέχρι και 15%.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 15 Ιανουαρίου έχουν ξεκινήσει ανατιμήσεις σε άλευρα, τυροκομικά, αλλαντικά, βούτυρα-μαργαρίνες, γαλακτοκομικά, δημητριακά, ζυμαρικά, καφέ, ζάχαρη, ελαιόλαδο, ροφήματα, σοκολάτες, είδη ζαχαροπλαστικής, τοματικά-κονσέρβες, αρτοσκευάσματα-φρυγανιές, αυγά, κατεψυγμένα τρόφιμα, σακούλες απορριμμάτων, χαρτί υγείας-χαρτί κουζίνας-χαρτοπετσέτες και απορρυπαντικά.

Ο πρόεδρος της Αγοράς Καταναλωτή, Γιάννης Σιδέρης, μιλώντας στην MEGA τόνισε: «Τα προβλήματα από την κακοκαιρία είναι τεράστια. Είναι απαράδεκτο να συνδυάζονται οι τιμές των προϊόντων με το πετρέλαιο, με το ρεύμα ή οτιδήποτε άλλο. Οι τιμές των δικών μας προϊόντων εξαρτώνται από τον καιρικό παράγοντα μόνο. Μια περιοχή που είναι η πηγή τροφοδοσίας αρκετών προϊόντων, η Κρήτη, αυτή τη στιγμή πλήττεται από αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα η παραγωγή να έχει περιοριστεί στο 1/20».

Για το ύψος των αυξήσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής, ο κ. Σιδέρης υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν διπλάσιες οι τιμές των προϊόντων αυτή τη στιγμή καθώς η κακοκαιρία θα αφήσει τα σημάδια της.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Έρχονται ανατιμήσεις εξαιτίας της κακοκαιρίας – Τα βασικά αγαθά που θα ακριβύνουν εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα