Αυτός είναι ο λόγος που βλέπεις αστυνομικούς στο μετρό

14:52 31/7/2019 - Πηγή: iPop

Αστυνομικοί στο μετρό στα πλαίσια της επιχείρησης «Δίχτυ» της ΕΛ.ΑΣ. Το σχέδιο έχει ως στόχο την αστυνόμευση της Αθήνας για τη μείωση της εγκληματικότητας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στην πόλη.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ, ήδη προχώρησαν σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κολωνάκι,

Σύνταγμα, Ψυρρή, Άγιο Παντελεήμονα, αλλά και σε περιοχές της Βορειοανατολικής και Νοτιοανατολικής Αττικής.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», πάνοπλοι μαυροντυμένοι αστυνομικοί θα βρίσκονται πλέον και στις αποβάθρες του Μετρό, προκειμένου να λειτουργούν αποτρεπτικά για πιθανές εγκληματικές ενέργειες, αλλά και για να αντιμετωπίζουν άμεσα περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στους χώρους του Μετρό.

Πρόκειται για τους «Μαύρους Πάνθηρες», οι οποίοι είχαν εμφανιστεί σε τουριστικά σημεία της Αθήνας. Όμως, δεν θα είναι μόνο αυτοί που θα βρίσκονται στο Μετρό, καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρεθούν στα κέντρα ελέγχου καμερών σταθμών του Μετρό, προκειμένου να εντοπίζουν ύποπτες κινήσεις πορτοφολάδων, τσαντάκηδων και άλλων παράνομων με στόχο την έγκαιρη επέμβαση και σύλληψή τους.

Τα μέτρα είχαν υπογραφεί απ’ τον Μάρτιο

Τα μέτρα για την αστυνόμευση του Μετρό περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Μάρτιο.

Στο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπεγράφη, ο ΟΑΣΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχαν συμφωνήσει τη μετακίνηση του ένστολου προσωπικού του υπουργείου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς του ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, είχε συμφωνηθεί η Ελληνική Αστυνομία να συνδράμει περαιτέρω, με σειρά δράσεων και μεταξύ άλλων, στη βελτίωση του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΑ, όπως στην επιτήρηση των λεωφορειολωρίδων, στη διευρυμένη φύλαξη σταθμών του μετρό και ηλεκτρικού και στην εντατικοποίηση της παρουσίας της σε περιοχές, όπως Ζεφύρι, Φυλή, Αχαρνές και Ασπρόπυργος.

Photo: Nick Paleologos / SOOC

Το άρθρο Αυτός είναι ο λόγος που βλέπεις αστυνομικούς στο μετρό εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα