Single Shaming: Όταν δεν σου πέφτει λόγος καλό είναι να σωπαίνεις!

20:42 26/10/2022 - Πηγή: iPop

Να τι είναι single shaming: Κάνε το λίγο εικόνα, είσαι σε μια παρέα που μόλις γνωρίζεις. Οι περισσότεροι είναι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι και εσύ η μόνη single της παρέας αυτής. Το να βάλουν στο μικροσκόπιο την προσωπική σου ζωή και να σου ρωτούν γιατί και πώς και πότε ήταν η τελευταία σου σχέση και τι στραβό έχεις και είσαι μόνη σε αυτή την ζωή είναι single shaming και είναι εντελώς απαράδεκτο. Κάνουν συχνά την υπόθεση οι άνθρωποι ότι αν είσαι μόνη σου είσαι δυστυχισμένος, έχεις κάτι στραβό, θες

σχέση απελπισμένα.

Τι είναι single shaming;

Αυτή τη στιγμή δεν είσαι σε σχέση και αυτός δεν είναι λόγος για να νιώθεις άσχημα. Αν οι άνθρωποι γύρω σου παντρεύονται, κάνουν σχέσεις, παιδιά, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς και εσύ να το κάνεις. Το θέμα είναι να το έχεις προτεραιότητα και να το θες. Το να κάνεις μια σχέση είναι το πιο εύκολο. Βρίσκεις εκεί τον πρώτο τυχόντα όπως στην ταινία με την Βασιλειάδου και τις στάμνες, τις πετάς και που ξέρεις, μπορεί να βγει κάτι καλό.

(Γεμάτος ο ελληνικός κινηματογράφος με δυσλειτουργικές πεποιθήσεις: «Δεσποινίς ετών 39», «Η θεία από το Σικάγο», «Η δε γυνή να φοβείται τον άντρα» και άλλες αντίστοιχες. Θα μου πεις καυτηριάζει μια ολόκληρη εποχή αλλά αυτό δεν θα πει ότι είναι φυσιολογικό).

Ναι, οι άνθρωποι έρχονται απρόσκλητοι φορτωμένοι με τις αδιάκριτες τις ερωτήσεις τους. Σου λένε λοιπόν το μακρύ και το κοντό τους, περιμένουν στη γωνία έχοντας βγάλει τα νύχια τους και να σε κατασπαράξουν, μπροστά σου ή και πίσω σου. «Ποιος να ξέρει τι να έχει η καημένη και δεν κατάφερε να κρατήσει κανέναν κοντά της». «Σε αυτήν την ηλικία και μόνη ε» «Παιδιά δεν θες να κάνεις, περνά ο καιρός».

Έδεσε το γάιδαρό της η άλλη και θαρρεί ότι έκανε κατόρθωμα, ότι είναι κάποια σπουδαία γιατί παντρεύτηκε, έκανε παιδιά ή είναι σε σχέση. Οκ τα γνωρίζουμε εκ των έσω τα αυτά, όλους τους συμβιβασμούς και τα ας όψεται. Δεν λέω ότι είναι όλοι έτσι, αλλά μην γελιόμαστε κιόλας.

Τι δεν είναι single shaming;

Αν βρεθείς σε μια παρέα που όλοι μιλάνε για τον άντρα τους, τον σύντροφο, το παιδί τους και εσύ αυτή τη δεδομένη στιγμή είσαι ελεύθερη και νιώσεις από μόνη σου ντροπή, νιώσεις λιγότερη επειδή δεν το έχεις ολοκληρωμένο αυτό το κουτάκι δεν φταίνε οι άλλοι, που τράβηξαν με αυτόν τον τρόπο τον δρόμο της ζωής τους.

Πολλές φορές βρέθηκαν άνθρωποι και μου δικαιολόγησαν τον εαυτό τους, γιατί δεν έχουν σχέση ή παιδί ή σύντροφο, χωρίς να ζητήσω εγώ καμία εξήγηση για την προσωπική του επιλογή. Αντίθετα, σε βάζουν μάλιστα σε αυτή την άβολη θέση να νιώσεις λίγο άβολα που εσύ έχεις σχέση.

Κόμπλεξ κατωτερότητας: Πού γεννιούνται και πώς τα διώχνουμε μια για πάντα;

Σε όλες τις καταστάσεις, τα συμπλέγματα και γενικά σε ότι έχει να κάνει με ανθρώπινες σχέσεις, τα πάντα έχουν να κάνουν με το τι καλλιεργούν οι άλλοι και τι καλλιεργούμε εμείς. Αν στον κύκλο σου άνθρωποι που αισθάνονται ανώτεροι επειδή έχουν κάτι που δεν έχεις είναι δικό τους θέμα. Για τον μόνο που είμαστε υπεύθυνοι είναι ο εαυτός μας.

Είμαι μόνη και θέλω να το αλλάξω αυτό, αλλά…

Δεν θέλουν όλοι οι άνθρωποι να είναι σε σχέση, ή μπορεί στην παρούσα φάση να μην είναι ο σύντροφος προτεραιότητά τους. Μπορεί να θέλουν τον σύντροφο όπως ακριβώς τον έχουν φανταστεί και να μην δέχονται να κάνουν εκπτώσεις στα θέλω τους, μέχρι να βρουν αυτόν που είναι ιδανικό για αυτούς.

Από την άλλη, τα πάντα στη ζωή μας είναι επιλογές. Αν σήμερα επιλέγεις να είσαι μόνη ταυτόχρονα σημαίνει ότι είσαι οκ αυτό που χάνεις. Κάτι δηλαδή χάνεις και κάτι κερδίζεις, προφανώς την ελευθερία και την ησυχία σου και να επενδύσεις χρόνο στον εαυτό σου και να περάσεις καλά.

Αν θες διαφορετικά αποτελέσματα στη ζωή σου από αυτά που έχεις σήμερα πρέπει να κάνεις διαφορετικές δράσεις. Κάθε πόρτα έχει μονάχα ένα κλειδί που την ανοίγει. Αν θες αυτή η πόρτα να ανοίξει πρέπει να δοκιμάσεις όλα τα κλειδιά που κρατάς μέχρι να βρεις αυτό το ένα.

Στόχος σχέσεις: Πώς θα βρω τον σύντροφο της ζωή μου;

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News

Το άρθρο Single Shaming: Όταν δεν σου πέφτει λόγος καλό είναι να σωπαίνεις! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα