Enchiladas με κοτόπουλο και σως με αβοκάντο!

15:40 17/6/2019 - Πηγή: iPop
Αγαπάμε την μεξικάνικη κουζίνα, γι’ αυτό και κάθε φορά που βρίσκουμε λίγο ελεύθερο χρόνο, ετοιμάζουμε πιάτα που μας ταξιδεύουν μέχρι το μακρινό Μεξικό!

Αυτήν τη φορά φτιάχνουμε συνταγή για enchiladas με κοτόπουλο και σως με αβοκάντο, τα οποία ψήνουμε στον φούρνο! Για όσους δεν έχουν ακούσει ξανά τα enchiladas, είναι τορτίγιες με γέμιση και επικάλυψη σάλτσας, τα οποία ωστόσο σε αντίθεση με τις άλλες ψήνονται στον φούρνο.

Τι θα χρειαστείς για τις enchiladas με κοτόπουλο;

Για τα enchiladas:

2 κουταλιές της
σούπας ελαιόλαδο1 μεσαίο λευκό ή κίτρινο κρεμμύδι, αποφλοιωμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες2 πιπεριές Poblano κομμένες σε λεπτές φέτες1 πιπέρι jalapeño κομμένο σε λεπτές φέτες8-10 tortillas4 φλιτζάνια ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο2-3 φλιτζάνια τυρί τριμμένοΠροαιρετικά για το σερβίρισμα: τυρί κρέμα, γιαούρτι ή τυρί

Για τη σως με αβοκάντο:

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο2 κουταλιές της σούπας αλεύρι2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου3/4 φλιτζάνι ξινή κρέμα1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι2 αβοκάντο ξεφλουδισμένα1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδροΧυμός από ένα λάιμΠώς θα φτιάξεις τις enchiladas με κοτόπουλο;Συνταγή:Ξεκινάμε να φτιάχνουμε τη σως με αβοκάντο: Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια με υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε το μείγμα για 2-3 λεπτά. Αργά προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράσει για 5 λεπτά.Προσθέτουμε την ξινή κρέμα, το κύμινο, το αλάτι, το σκόρδο, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και μεταφέρουμε το μεταφέρουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το λάιμ και τον κόλιανδρο και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, εάν χρειάζεται.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνουμε το λάδι σε μέτρια με υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 5-6 λεπτά.Συναρμολογούμε τα enchiladas: Ανοίγουμε την τορτίγια και απλώνουμε σε αυτή μια κουταλιά της σούπας ή δύο από τη σως με αβοκάντο. Προσθέτουμε στη συνέχεια, λίγα λαχανικά που τηγανίσαμε, το κοτόπουλο και το τυρί. Τυλίγουμε την τορτίγια και την τοποθετούμε σε ένα ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα που μας περίσσεψε.Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά και τα σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά!Διαβάστε ακόμη:

Τα πιο νόστιμα, σπιτικά και τραγανά quesadillas με μανιτάρια!

Photo: therecipecritic.com

Το άρθρο Enchiladas με κοτόπουλο και σως με αβοκάντο! εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα