Δύο προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για 13.000 άνεργους, από τον ΟΑΕΔ

17:00 2/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο νέα προγράμματα για 13.000 άνεργους νέους θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ, το επόμενο διάστημα, με στόχο την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, για τέσσερις μήνες σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ώστε να διευκολυνθεί η είσοδός τους στην αγορά εργασίας.

Συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα αφορά 10.000 άνεργους, από 18 έως 24 ετών και το δεύτερο 3.000 άνεργους, από 25 έως 29 ετών, σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και σε ΚΟΙΝΣΕΠ, ενώ όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται

να συμμετάσχουν θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά από τις 22 Αυγούστου.

Τα προγράμματα είναι τετράμηνης διάρκειας σε επιχειρήσεις με επίβλεψη, ενώ οι αποζημιώσεις θα καταβάλλονται από τον ΟΑΕΔ, για τους νέους από 18 έως 24 ετών 18 ευρώ ημερησίως, και για τους άνεργους από 25 έως 29 ετών 21 ευρώ ημερησίως, με ασφαλιστική κάλυψη για έξι ώρες απασχόλησης ημερησίως, πέντε φορές την εβδομάδα.

Με την ολοκλήρωση του τετραμήνου, οι ασκούμενοι θα μπορούν να συμμετάσχουν σε προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας οκτάμηνης διάρκειας.

Προϋπόθεση ένταξης της επιχείρησης είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αποκατάσταση) στο χρονικό διάστημα των 30 ημερολογιακών ημερών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκε ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης για 2.500 θέσεις εργασίας

Αναρτήθηκε την Τρίτη στη διαδικτυακή πύλη του Οργανισµού Απασχόλησης Εργατικού ∆υναµικού, www.oaed.gr, στην ενότητα «Προγράµµατα Απασχόλησης – Προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα» ο Οριστικός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων και ο Οριστικός Πίνακας Αποκλειοµένων Ανέργων του «Προγράµµατος Κοινωφελούς Χαρακτήρα, για 2.500 θέσεις εργασίας, σε ∆ήµους και σε Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής, Ασύλου και ∆ιαχείρισης Προσφυγικών Ροών – Α΄ κύκλος», ύστερα από σχετική Απόφαση της ∆ιοικήτριας του ΟΑΕ∆, Μ. Καραµεσίνη.

Ο Οριστικός Πίνακας περιλαµβάνει τους ωφελούµενους, εγγεγραµµένους στα µητρώα ανέργων του Οργανισµού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για οκτώ µήνες µε πλήρη απασχόληση και ασφάλιση, στους Επιβλέποντες Φορείς, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της ∆ηµόσιας Πρόσκλησης Νο 6/2016.

Η κατάρτιση του Οριστικού Πίνακα πραγµατοποιήθηκε µε αυτοµατοποιηµένο, διαφανή και αντικειµενικό τρόπο µέσω του Ολοκληρωµένου Πληροφοριακού Συστήµατος (ΟΠΣ) του ΟΑΕ∆, µε βάση τα προβλεπόµενα κριτήρια της εγκεκριµένης από το ΑΣΕΠ ∆ηµόσιας Πρόσκλησης.

Οι ενδιαφερόµενοι έχουν τη δυνατότητα να ενηµερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη µοριοδότησή τους, είτε από το Μητρώο τους µέσω του «eServices IIS» στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους, είτε µε τον αριθµό πρωτοκόλλου της αίτησής τους από τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης ανέργων που έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕ∆.

Οι άνεργοι που έχουν επιλεγεί για τοποθέτηση ως επιτυχόντες, καλούνται να προσέλθουν στην αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), στην αρµοδιότητα της οποίας ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας τοποθέτησής τους, εντός προθεσµίας πέντε εργάσιµων ηµερών από την ενηµέρωσή τους και να παραλάβουν συστατικό σηµείωµα.

Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας παραλαβής του σχετικού συστατικού σηµειώµατος από τους ωφελούµενους παρέχεται η δυνατότητα παραλαβής του και από την Υπηρεσία (ΚΠΑ2) όπου οι ωφελούµενοι είναι εγγεγραµµένοι άνεργοι.

Εάν παρέλθει άπρακτο το ανωτέρο χρονικό διάστηµα αρµόδια Υπηρεσία (ΚΠΑ2), όπου ανήκει ο Επιβλέπων Φορέας, προχωρά στην ενηµέρωση του πρώτου επιλαχόντα από τον Οριστικό Πίνακα Κατάταξης Ανέργων.

Πηγή:ΟΑΕΔ

Keywords
Τυχαία Θέματα