RTRS: Η Ιταλία είναι έτοιμη να βάλει κεφάλαια στη Monte dei Paschi

11:39 12/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ιταλία είναι έτοιμη να διασώσει την Monte dei Paschi di Siena, την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, διοχετεύοντας κεφάλαια αν δεν καταφέρει να αντλήσει από τους επενδυτές τα κεφάλαια που χρειάζεται για την διάσωσή της σύμφωνα με πηγή του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλείται το Reuters.

«Υπάρχει

αισιοδοξία στο υπουργείο Οικονομικών πως η έκκληση της Monte dei Paschi για ρευστότητα θα πετύχει. Αν, ωστόσο, η διαδικασία αποτύχει τότε το κράτος θα προχωρήσει σε προληπτική ανακεφαλαιοποίηση«, δήλωσε.

«Η ύπαρξη της τράπεζας και οι καταθέσεις των πελατών της εξασφαλιστούν σε κάθε περίπτωση,» πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι δημοσιεύματα στον ιταλικό Τύπο την Παρασκευή ήθελαν την κυβέρνηση να περνά ειδικό νόμο για την διάσωση της τράπεζας μετά την απόρριψη του αιτήματος της τράπεζας για παράταση της προθεσμίας της για να συγκεντρώσει κεφάλαια

Ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν ανέφερε ότι η ιταλική κυβέρνηση ενδέχεται να συμμετάσχει στις διασώσεις των τραπεζών από την στιγμή που ο Εποπτικός Μηχανισμός της ΕΚΤ (SSM) απέρριψε αίτημα της Banca Monte dei Paschi di Siena για παράταση της προθεσμίας της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της κατά 5 δισ. ευρώ μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα