Θλίψη για το τέλος εποχής της ενημέρωσης στο Mega, τον Αντέννα και τον Alpha

18:16 9/11/2016 - Πηγή: Aixmi

Βαθύτατη θίψη ένιωσαν χθες βράδι οι τηλεθεατές παρακαλουθώντας τα άλλοτε μεγάλα κανάλια στην ενημέρωση να μεταδίδουν επαναλήψεις ή ψυχαγωγικές εκπομπές, τη στιγμή που η Αμερική και ο κόσμος ολόκληρος άλλαζαν σελίδα.

Το Μega, που έχει μετατραπεί σε video club, έπαιζε σήριαλ από το παρελθόν, ενώ ο Αντέννα μετέδιδε την εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. Απέναντι, ο Alpha πρόβαλε την εκπομπή του Πέτρου Κωστόπουλου -το Star,

έτσι κι αλλιώς, δεν επένδυσε ποτέ στην ενημέρωση.

Στην πραγματικότητα, στους δέκτες παρουσιαζόταν ανάγλυφα το τέλος μιας ολόκληρης εποχής. Όλα τα μεγάλα δίκτυα του πλανήτη είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην αναμέτρηση Χίλαρι -Τραμπ και τα δικά μας -άλλοτε μεγάλα-βρίσκονταν στη χώρα του...Μarlboro.

Πού πήγαν οι συνεχείς ζωντανές συνδέσεις, οι ανταποκριτές και οι απεσταλμένοι στα στρατόπεδα των μονομάχων; Πού πήγαν οι πληροφορίες και οι εκτιμήσεις, πού χάθηκαν τα πάνελ στα κεντρικά στούντιο με επιστήμονες και πολιτικούς, οι οποίοι αξιολογούσαν τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, η εκλογή του ενός ή της άλλης;

Βλέπαμε τον σημαντικότερο Έλληνα δημοσιογράφο στις ΗΠΑ Μιχάλη Ιγνατίου, χωρίς δίκτυο για να μεταφέρει τα νέα, τις ανατροπές και τις εκτιμήσεις του, να βρίσκει βήμα στο δελτίο του Star και λίγο αργότερα στην εκπομπή «Επί του πιεστηρίου» του Contra Channel.

Έτσι, απέμειναν να σώζουν την τιμή της ελληνικής τηλεοπτικής δημοσιογραφίας ο Σκάι και η κρατική τηλεόραση.

Το κανάλι του Φαλήρου πήρε το «χαρτί» στα κεντρικά δελτία με την αποστολή και ζωντανή μετάδοση της Σίας Κοσιώνη από τις ΗΠΑ. Και λίγο μετά τις 11 προσέφερε «χορταστικό» ρεπορτάζ, κυρίως για τον Τραμπ, στην εκπομπή «Ιστορίες», την οποια συντόνισε ο πολύπειρος Παύλος Τσίμας. Το ρεπορτάζ είχε επιμεληθεί ο Αλέξης Παπαχελάς, ταξιδεύοντας για τον σκοπό αυτό στις ΗΠΑ λίγες μέρες νωρίτερα. Την εκπομπή παρακολούθησαν 221 χιλιάδες τηλεθεατές (9,8%). Μόλις τέλειωσαν οι «Ιστορίες», η σκυτάλη δόθηκε στη Νίκη Λυμπεράκη, η οποία και συνέχισε το ζωντανό πρόγραμμα.

Αντίστοιχα η ΕΡΤ στάθηκε με επάρκεια στο μεγάλο γεγονός. Είχε απεσταλμένους και στα δυο στρατόπεδα και συνοχή ροή ειδήσεων, ενώ στο κεντρικό στούντιο τον συντονισμό είχε ο Αντώνης Αλαφογιώργος. Την εμπιστεύτηκαν 110 χιλιάδες τηλεθεατές (ποσοστό 5,9%).

Keywords
Τυχαία Θέματα