Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός -Πρόταση μομφής της ΝΔ

20:24 6/5/2019 - Πηγή: Aixmi

«Ο Πολάκης προσωποποιεί τον κυνισμό και την χυδαιότητα στη δημόσια ζωή. Προσβάλλει τους Κρητικούς. Τι σχέση έχει η κρητική λεβεντιά και περηφάνια με ένα θρασύδειλο πολιτικό τραμπούκο; Ποιος σας είπε ότι οι Σφακιανοί, οι Χανιώτες, οι Κρητικοί είναι σαν τον Πολάκη; Ο πρωθυπουργός, όχι μόνο δικαιολόγησε τον υπουργό του, αλλά ταυτίστηκε απόλυτα και συνειδητά μαζί του. Τσίπρας και Πολάκης είναι ένα και το αυτό. Δεν υπάρχει ύφος Πολάκη. Υπάρχει ήθος Τσίπρα».

Με τα λόγια αυτά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε

πρόταση μομφής κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, την οποία είχε προαναγγείλει όταν εκείνος επετέθη στον γιατρό με αναπηρία Στέλιο Κυμπουρόπουλο, που διεκδικεί έδρα στην Ευρωβουλή με τη ΝΔ. Η κυβέρνηση μετέτρεψε τη μομφή στον υπουργό σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

«Το ερώτημα αφορά και εσάς, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αν είστε κι εσείς Πολάκηδες. Γιατί αυτό τελικά θα φανεί από την κοινοβουλευτική διαδικασία που αρχίζει σήμερα. Αν είστε, δηλαδή, με τους πολλούς ή με τους Πολάκηδες. Αν είστε με την ανθρωπιά, την αλληλεγγύη, την αξιοσύνη ή με τον αυταρχισμό και τη φασίζουσα αλαζονεία. Όσοι καταδικάσατε την άθλια συμπεριφορά του υπουργού, θα καταπιείτε εδώ μέσα τα λόγια που είπατε; Και όσοι προσχωρήσατε πρόσφατα σε μια πλειοψηφία-κουρελού δεσμεύεστε πάντα από εκείνη τη δήλωση που έχετε υπογράψει; Θα δεχθείτε τώρα να γίνετε αχθοφόροι και της κυβερνητικής καρέκλας του Πολάκη για λίγο καιρό ακόμη;».

Και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

«Θα σας το πω όπως το αισθάνομαι, κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Νομίζω ότι και εσείς αξίζετε καλύτερα. Έχουμε μπροστά μας το «τέρας» για το οποίο μιλούσε ο Μάνος Χατζιδάκις. Δηλαδή το πρόσωπο του φασισμού, με το οποίο η κοινωνία δεν πρέπει ποτέ να συμβιβαστεί. Γι΄ αυτό καταθέτουμε την πρόταση μομφής: Γιατί ο Πολακισμός δεν έχει θέση στην Ελλάδα του 21ου αιώνα. Η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Και σαν Έλληνες είμαστε καλύτεροι – οι συμπεριφορές αυτές δεν μας εκφράζουν. Ο Πολακισμός είναι φασισμός».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος και στην υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου.

«Μετά τους ενοικιαζόμενους βουλευτές, καταφεύγετε τώρα και σε υπουργούς με χρονομίσθωση. Κάνατε τον ΣΥΡΙΖΑ Airbnb. Ένα μόνο μην ξεχνάτε. Το συμβόλαιό σας λήγει στις 26 Μαΐου. Και η απομάκρυνσή σας από την εξουσία δεν είναι απλά προϋπόθεση για να πάει μπροστά η χώρα και να γίνει καλύτερη η ζωή των Ελλήνων. Είναι απαραίτητη για να αποκατασταθεί η ποιότητα της δημοκρατίας μας. Είναι προϋπόθεση για να γίνει ξανά η Ελλάδα μια κανονική χώρα. Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι εκλογές κρίνονται συχνά στα στοιχειώδη. Όσο πιο απλό είναι το δίλημμα τόσο πιο καθαρό.Και σε τέτοια διλήμματα είχατε ομολογουμένως εξειδίκευση. Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Με τις ελίτ ή με τον λαό. Με το παλιό ή με το νέο. Με την πρόοδο ή με τη συντήρηση. Τώρα που όλα αυτά τα διλήμματα κατέρρευσαν έμεινε ένα άλλο απλό δίλημμα με το οποίο οι πολίτες θα πάνε στην κάλπη: Με την Ελλάδα των πολλών ή με τον ΣΥΡΙΖΑ των Πολάκηδων. Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες το βράδυ της 26ης Μαΐου».

Ο πρωθυπουργός έλειπε και απάντηση από την κυβέρνηση έδωσε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης.

Εκ μέρους της κυβέρνησης τοποθετήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Είναι γνωστή η δήλωση του, είναι γνωστές οι διευκρινίσεις, είναι δικαίωμα του καθενός να έχει τις απόψεις του», είπε για τον Παύλο Πολάκη. Φράση που ερμηνεύτηκε ως αποστασιοποίηση. Πρόσθεσε, όμως, ότι η ΝΔ χρησιμοποιεί το θέμα αυτό για να μη συζητηθούν τα ουσιώδη ζητήματα της οικονομίας.

«Η ΝΔ θέλει να αποφύγει τα κρίσιμα επίδικα των εκλογικών αναμετρήσεων και χρησιμοποιεί ένα από τα ισχυρότερα όπλα που έχει η εκάστοτε αντιπολίτευση, όχι για να προκαλέσει μια συζήτηση πάνω για τους μισθούς, τους φόρους, τις επενδύσεις άλλα για να αποφύγει αυτή τη συζήτηση προσπαθώντας να την αποπροσανατολίσει μονόπλευρα σε μία δήλωση ενός υπουργού. Μαζί με αυτό το θέμα, σημασία για τους πολίτες έχουν οι 120 δόσεις που σήμερα κατατέθηκαν ως νομοσχέδιο, οι διαρκείς αναβαθμίσεις της χώρας από τους πιστοληπτικούς οίκους. Φυσικά να συζητήσουμε και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά να συζητήσουμε και για την ελληνική αξιοπρέπεια και από τι επλήγη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν υπάρχει θέμα για μας που να μας δημιουργεί δυσχέρεια όλα τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες είναι για μας θέματα που μπορούν να συζητηθούν»

Και πρόσθεσε:

«Ακούγοντάς σας κ. Μητσοτάκη έχω πειστεί πως το πρόβλημα σας δεν είναι ο Πολάκης, είναι ο Τσίπρας και η απήχηση που έχει και στο λαό και στην Ευρώπη. Το πρόβλημα σας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί εσείς πιστεύετε ότι ήταν ένα ιστορικό ατύχημα, ενώ αποδεικνύεται ότι ήταν αποτέλεσμα ανάγκης της κοινωνίας, ανάγκη που παραμένει και ενισχύεται. Αυτή η κυβέρνηση δημιούργησε τις δυνατότητες να αρχίσει να επιλύει προβλήματα του λαού».

Απαντώντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτήρισε την ομιλία Δραγασάκη ως εκτός θέματος.

«Αν κάποιος άκουγε την ομιλία σας και έπρεπε να της βάλει βαθμό θα της έβαζε μηδέν γιατί ήσασταν εκτός θέματος. Η ΝΔ κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας κατά ενός υπουργού με επιχειρηματολογία που εξηγήσαμε με απόλυτη σαφήνεια. Θεωρούμε την συμπεριφορά Πολάκη ευθέως προσβλητική για την δημοκρατική τάξη. Φοβάστε ότι μέχρι και οι βολικοί και συνεργάσιμοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην αντέξουν σε μια ψηφοφορία που θα αφορά μόνο τον κ. Πολάκη να ακολουθήσουν την κυβερνητική γραμμή. Ο Πολάκης δεν είναι δικό μας πρόβλημα είναι δικό σας πρόβλημα αλλά και πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Καταλαβαίνω την δύσκολη θέση στην οποία έχετε βρεθεί, είστε ένας αξιοπρεπής άνθρωπος, αξιοπρεπείς είναι και αρκετοί συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν μπορούν να ταυτιστούν με αυτό που εκφράζει ο “Πολακισμός”».

Στη δευτερολογία του ο κ. Δραγασάκης επέμεινε ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί το θέμα για επικοινωνιακούς λόγους και κάλυψε τον Θανάση Θεοχαρόπουλο για την επίθεση που είχε εξαπολύσει νωρίτερα εναντίον ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

«Βαθμολογήστε όσο θέλετε την δική μου ομιλία αλλά εσάς κάποιους λόγους σας οδήγησαν σε αυτό που από το πρωί ως το βράδυ μιλούσατε για την οικονομία και για τις επενδύσεις. Και αντί να μιλάτε τώρα για τα προνομιακά σας θέματα λέτε ΄τα ξεχνάμε αυτά γιατί το φιλότιμο του ελληνικού λαού δεν είχε άλλη αιτία για να πληγωθεί παρά μόνο το θέμα Πολάκη΄. Ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν ήταν δεξιός, ήταν αριστερός, και είμαστε σε μία φάση που οι αριστεροί και οι προοδευτικές δυνάμεις επανασυσπειρώνονται με τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ανησυχούν και προβληματίζονται για τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει η δική σας πολιτική και οι δικές σας απόψεις».

The post Μητσοτάκης: Ο Πολακισμός είναι φασισμός -Πρόταση μομφής της ΝΔ appeared first on Aixmi.gr - Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο - Έκτακτη επικαιρότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα