CNBC: Κανείς δεν πιστεύει πια σε τίποτα στην Ελλάδα – Γιατί η κρίση δεν έχει τελειώσει

11:25 22/8/2016 - Πηγή: Aixmi

Έναν χρόνο μετά το τρίτο μνημόνιο το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC ξαναθυμάται την Ελλάδα και περιγράφει σε εκτενή ανταπόκριση την κατάσταση στη χώρα. Με την Ευρώπη να αντιμετωπίζει πιεστικές καταστάσεις όπως η προσφυγική κρίση, η οικονομική επιβράδυνση και η πολιτική διάσπαση μετά το δημοψήφισμα

στη Βρετανία για το Brexit, είναι εύκολο να ξεχάσουνμε την πολιτική και οικονομική κρίση στην Ελλάδα που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα το περασμένο καλοκαίρι σημειώνεται στο ρεπορτάζ του δικτύου.

«Εναν χρόνο και ένα τρίτο μνημόνιο αξίας 86 δισ ευρώ μετά, πολλοί Έλληνες υποφέρουν και κάποιοι άλλοι προσπαθούν να βγάλουν κάτι καλό μέσα από μια άσχημη κατάσταση. Η ελληνική κυβέρνηση πιέστηκε να εφαρμόσει εκτεταμένες περικοπές κάνοντας την ζωή των ελλήνων ακόμα πιο δύσκολη. Οι περικοπές, έχουν επηρεάσει όλες τις ηλικίες με την ανεργία να είναι η υψηλότερη της Ευρώπης»,επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του CNBC.

Το αμερικανικό δίκτυο επικαλείται και ανάλυση της εταιρείας DiaNEOsis τον Ιούνιο σύμφωνα με την οποία, πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ενώ τα ποσοστά φτώχειας από 2,2% το 2009 έφτασαν το 2015 στο 15%. Κάτι που σημαίνει ότι 1.600.000 Έλληνες ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

«Εξήντα χρονών η ηλικία της οικονομίας»

Όπως συνεχίζει η ανταπόκριση του CNBC: «Η αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη τον Ιανουάριο του 2015 με ένα μανιφέστο κατά της λιτότητας αλλά μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους της ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πιέστηκε να συνθηκολογήσει και να υπογράψει ένα τρίτο μνημόνιο παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ελλήνων είπαν όχι σε επιπλέον λιτότητα.

Ο δισταγμός του Τσίπρα για την υπογραφή τρίτου μνημονίου αλλά και οι επιθέσεις που εξαπέλυε κατά καιρούς εναντίον των δανειστών έκαναν για εκείνον την κατάσταση χειρότερη αφού οι δανειστές επέβαλαν σκληρότερα μέτρα στην Ελλάδα«.

Επιπλέον, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως η Ελλάδα είναι από τις χώρες με τα υψηλότερα χρέη στον κόσμο, ενώ το ΔΝΤ δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα βοήθειας .Επισημαίνεται πως η ανεργία παραμένει πάνω από 23% και η οικονομία σέρνεται αναζητώντας επενδύσεις και ανάπτυξη. Πάντως, υπογραμμίζει πως η Ελλάδα ελπίζει να ανακάμψει.

Keywords
Αναζητήσεις
ανεργια ελλαδα
Τυχαία Θέματα