Σπιτικό παγωτό πραλίνα

Υλικά

500 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες300 γρ. κρέμα γάλακτος όλα τα λιπαρά150 γρ. ζάχαρη λευκή50 γρ. μέλιμία πρέζα αλάτι ψιλό100 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια1 γεμάτη κ.σ. κοσκινισμένο κορν φλάουρ3 κ.σ. πραλίνα τύπου μερένταλίγα φουντούκια τρίμμα

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα ρίχνουμε 400 γρ. γάλα, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει βράση.
Σε ένα μπόλ βάζουμε τα 100 γρ. γάλα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ.
Μόλις πάρει βράση το μείγμα μας προσθέτουμε γάλα- κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει σαν γιαούρτι.
Σε ένα μεγάλο μπόλ βάζουμε

το τυρί κρέμα και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα απο την κατσαρόλα μας ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά προσθέτουμε την πραλίνα και τα φουντούκια.
Μεταφέρουμε το σκεύος που τα ενώσαμε σε λεκανίτσα γεμάτη παγάκια, αφήνουμε για λίγο να παγώσει το μείγμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Διατηρούμε στη συνέχεια στην κατάψυξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα