Ο σκηνοθέτης της «Αντέλ» θα προτιμούσε να ακυρωθεί η κυκλοφορία της ταινίας!

18:16 9/10/2013 - Πηγή: TNSite

Πόσα να αντέξει ένας σκηνοθέτης, όταν βάλλεται από τους ίδιους τους συνεργάτες του; Ο Αμπντελατίφ Κεσίς, δημιουργός της πιο συζητημένης φέτος ταινίας, της «Ζωής της Αντέλ», που ετοιμάζεται για το ελληνικό της ντεμπούτο στις Νύχτες Πρεμιέρας την Κυριακή, δηλώνει πικραμένος και απογοητευμένος από τις δηλώσεις των πρωταγωνιστριών του, Λεά Σεντού και Αντέλ Εξαρχόπουλος που ούτε λίγο ούτε πολύ περιέργαψαν τα γυρίσματα ως «κόλαση».

Μιλώντας

στο γαλλικό περιοδικό Télérama, o γαλλο-τυνήσιος σκηνοθέτης αποκαλύπτει ότι «δοκίμασε μια πολύ σύντομη στιγμή ευτυχίας» όταν η ταινία του, βασισμένη στο κόμικ της Ζιλί Μαρό θριάμβευσε στις Κάννες το Μάιο, κερδίζοντας το Χρυσό Φοίνικα, σε μια ξεχωριστή απονομή, όπου το βραβείο μοιράατηκε ο δημιουργός με τις πρωταγωνίστριες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέιλερ: Ο Πολάνσκι, η γυναίκα του και τα όρια του μαζοχισμού!

«Νομίζω τελικά ότι αυτή η ταινία δεν πρέπει να βγει στις αίθουσες, σπιλώθηκε τόσο πολύ…» είπε ο Κεσίς, συμπληρώνοντας ότι οι κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπισε μετά την προβολή της ταινίας στην Κρουαζέτ, αλλά και μέχρι πρόσφατα, τον έκαναν να αισθανθεί ταπείνωση, απόρριψη και ντροπή. «Για μένα η ταινία ήταν κατάρα».

Ο σκηνοθέτης αναφέρει ότι θεωρεί αδύνατο για το κοινό να δει χωρίς προκατάληψη, «με καθαρή καρδιά και ανοιχτά μάτια» τις περίφημες σκηνές, που οι πρωταγωνίστριες αποκάλυψαν ότι πιέστηκαν από εκείνον για να τις γυρίσουν με όσο το δυνατό μεγαλύτερο ρελισμό και αληθοφάνεια. «Από την αρχή θα αναρωτηθούν “τελικά αυτός ο άνθρωπος τι έκανε στα κορίτσια; Μήπως η εμπειρία ήταν ανυπόφορη για εκείνες και δεν τολμούσαν να το πουν;”».

Θυμίζουμε ότι σε συνέντευξή τους Αντελ Εξαρχόπουλος και Λεά Σεντού αποκάλυψαν μεταξύ άλλων ότι αισθάνονταν άσχημα στις έντονες ερωτικές σκηνές της ταινίας, ενώ ο σκηνοθέτης επέβαλε αληθινά χτυπήματα σε σκηνή όπου οι δυο ηρωίδες καυγαδίζουν. Και δεν είναι οι μοναδικές κατηγορίες εναντίον του Κεσίς. Οι αποκαλύψεις των ηθοποιών ήλθαν να συμπληρώσουν τις κατηγορίες του συνεργείου για αυταρχική συμπεριφορά του Κεσίς, ενώ και η δημιουργός του κόμικ διαφώνησε από την αρχή με τη διασκευή της ιστορίας της, η οποία όπως είπε ήταν «μια αυθεντική ιστορία αγάπης που κατάντησε λεσβιακό πορνό».

Ακόμα κι αν η Λεά Σεντού και η Αντέλ Εξαρχόπουλος προσπάθησαν να χαμηλώσουν στη συνέχεια τους τόνους, ο Αμπντελατίφ Κεσίς μοιάζει αποφασισμένος να αποκηρύξει την πιο αμφιλεγόμενη ταινία της καριέρας του, με τις φωτογραφίες όλης της ομάδας αγκαλιασμένης κι ευτυχισμένης στην απονομή των Καννών να μοιάζουν βιτρίνα μπροστά από μια τεράστια ένταση, ανίκανη να εκτονωθεί.

Ανθή Νταουσάνη

e-go.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τρέιλερ: Ο Πολάνσκι, η γυναίκα του και τα όρια του μαζοχισμού!

OnNews

Keywords
Τυχαία Θέματα