Πως ο Σαμαράς με τον Ψυχάρη τηγανίζουν τον Στουρνάρα. Η τελευταία ίντριγκα του Σταύρου


Από τον Ζαν Κλοντ Βαντάμ

Τις τελευταίες μέρες ο Ψυχάρης του ΔΟΛ σχεδόν εμμονικά αναφέρεται στην μετακίνηση του Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδας. Παρότι η αξιοπιστία του συγκεκριμένου
μαγαζιού έχει ταυτισθεί με επικές στιγμές, όπως το νερό του Καματερού, η άφιξη
του Ερντογάν, ο Καραμανλής-κλώνος και πολλά άλλα παρόμοια, η εμμονή του Ψυχάρη για την μετακίνηση του Στουρνάρα δείχνει μια σιγουριά η οποία ξεπερνάει ακόμη και την πιθανή προσωπική αντιπάθεια του Σταύρου για το πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

Ξεπερνάει ακόμη κι αυτό το πάθος του Ψυχάρη για παίγνια πάσης φύσεως, με τα πολιτικά να είναι το φόρτε του.

Το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι ψίθυροι που θέλουν την συγκεκριμένη μαντεψιά του Ψυχάρη να εκπορεύεται απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου και μάλιστα από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το γεγονός ότι το Μαξίμου δεν βγήκε αυτή τη φορά να διαψεύσει την σιγουράτζα του Ψυχάρη για την μετακίνηση του Στουρνάρα ενισχύει και στον ίδιο τον υπουργό των Οικονομικών την υπόνοια ότι ο πολιτικός του προιστάμενος αποφάσισε να τον αδειάσει.

Εδώ είναι που το παιγνίδι αρχίζει να γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό. Ο Σαμαράς μην διαψεύδοντας την μαντεψιά του Σταύρου, (ο οποίος με τα ΝΕΑ ξεσκίζει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και με το ΒΗΜΑ τον αποθεώνει) αναγάγει τον Ψυχάρη για μια ακόμη φορά σε παράγοντα του δημοσίου βίου, όπως τον είχαμε συνηθίσει στην σκοτεινή και βρώμικη εποχή της μεταπολίτευσης. Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου.

Ακόμη και από την μεθόδευση η επιλογή του Ψυχάρη ως εκτελεστή του Στουρνάρα είναι τουλάχιστο ατυχής. Κι αυτό την στιγμή που τόσο ο ΔΟΛ, όσο το Mega και ο ΠΗΓΑΣΟΣ είναι τίγκα στα θαλασσοδάνεια. (Βέβαια το παιγνίδι των θαλασσοδανείων είναι ακόμη πιο χοντρό και ξεπερνάει τα ελληνικά σύνορα αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.)

Πάμε παρακάτω. Ο Ψυχάρης ανέλαβε με χαρά την αποστολή του προσφέροντας ταυτόχρονα κι ένα χέρι βοηθείας στον φίλο Κώστα Σημίτη. Τι εννοούμε;

Σε περίπτωση που ο Στουρνάρας δεν αποδεχθεί την θέση του επικεφαλής της Τραπέζης της Ελλάδος, ο Σημίτης θα μπορεί να ελπίζει εκ νέου ότι θα αποδεχθεί την πρότασή του να αναλάβει επικεφαλής της Πρωτοβουλίας των 58 αργόσχολων αριστερών του Κολωνακίου, οι οποίοι με την πλούσια εμπειρία του Da Capo φιλοδοξούν να σώσουν την Ελλάδα.

Ο Στουρνάρας είναι ο μόνος που θα μπορούσε να δώσει μια κάποια οντότητα στο συγκεκριμένο πολιτικό ανέκδοτο.

Πως δέχεται όμως ο Στουρνάρας τις επιθέσεις του Ψυχάρη και την ιδέα ότι ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ συνομιλεί με τον πρωθυπουργό και μεθοδεύουν από κοινού την αποπομπή του από το υπουργείο;

Αν λέγαμε ότι είναι οργισμένος θα εντοπίζαμε το αρχικό στάδιο της αντίδρασής του.

Ο Στουρνάρας που θεωρεί ότι τράβηξε πολύ κουπί όλο αυτό το διάστημα και πως κράτησε ανοιχτή την κάνουλα των δανειστών, το πιο πιθανό είναι να μην έχει διαψεύσει στον Βόλφαγκ Σόιμπλε την σχετική φημολογία περί αντικατάστασής του.

Στο πρόσωπο του Στουρνάρα οι Γερμανοί είχαν βρει έναν αξιόπιστο συνομιλητή. Με τον ίδιο να βρίσκεται υπ΄ ατμόν δύσκολα θα μπορούσε να φαντασθεί κανείς πως θα συνενούσαν σε οποιαδήποτε μορφή απομείωσης του χρέους της Ελλάδας, κάτι στο οποίο ποντάρει ο Σαμαράς.

Ο Ψυχάρης λοιπόν γνωρίζοντας κάτι τέτοιο, ρίχνει ακόμη περισσότερο λάδι στη φωτιά για να ξεμπερδέψει μια και καλή όχι μόνο με τον Στουρνάρα αλλά και με την κυβέρνηση Σαμαρά και τον ίδιο τον Σαμαρά προσωπικά.

Έναν πρωθυπουργό ο οποίος δεν μπόρεσε να διακρίνει τα σπουδαία προσόντα του Ανδρέα Ψυχάρη και άφησε το σπουδαίο αυτό πολιτικό κεφάλαιο αναξιοποίητο. Μίζερη χώρα η Ελλάδα, μίζερες και οι ιντριγκές της αγαπητέ-όσο και άξιε της τύχης σου-αναγνώστη μου.

Μείνετε συντονισμένοι, η ώρα του Απόλυτου Χάους πλησιάζει...

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα