Πειραματικά σχολεία 2024 κλήρωση: Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία εισαγωγής των μαθητών

Σήμερα, Παρασκευή 17 Μαίου, ολοκληρώνεται η διαδικασία εισαγωγής στα Πειραματικά Σχολεία, με τη διεξαγωγή της δημόσιας κλήρωσης. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, συνολικά φέτος κατατέθηκαν 10.845 αιτήσεις για την πλήρωση 3.003 κενών θέσεων των πειραματικών σχολείων της επικράτειας.

Επιπλέον της δημόσιας κλήρωσης για εισαγωγή στα πειραματικά σχολεία, σήμερα θα λάβει χώρα και η διαδικασία απόδοσης τυχαίου αριθμού προτεραιότητας, σε περίπτωση ισοβαθμίας στα πρότυπα σχολεία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η διαχείριση, η λειτουργία και η εφαρμογή του λογισμικού της ηλεκτρονικής κληρωτίδας του καθώς και του λογισμικού για την εξαγωγή των αποτελεσμάτων για κάθε πειραματικό σχολείο έχει αναπτυχθεί από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών & Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) – «Διόφαντος».

Πειραματικά σχολεία είναι τα σχολεία αυτά (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο), στα οποία η διδασκαλία γίνεται με διαφορετικές και πιο καινούριες μεθόδους (και κάπως πειραματικές) σε σχέση με τα κανονικά σχολεία. Στα πειραματικά σχολεία η ύλη των μαθημάτων μπορεί να διαφέρει σε σχέση με τα συμβατικά. Επίσης μπορεί να υπάρχει διαφορετικό ωράριο λειτουργίας, διαφορετικές οδηγίες στον τρόπο που λειτουργεί το σχολείο, έξτρα μαθήματα, κτλ. Τα πειραματικά σχολεία λειτουργούν υπό την εποπτεία του υπουργείου παιδείας, το οποίο μελετώντας τα, εξάγει συμπεράσματα και λαμβάνει αποφάσεις για το μέλλον της συνολικής εκπαίδευσης της χώρας. Συνήθως στα πειραματικά σχολεία επιλέγονται καθηγητές με αυξημένες ικανότητες και γνώσεις. Η εγγραφή των μαθητών γίνεται με κλήρωση σε αντίθεση με τα πρότυπα σχολεία που οι μαθητές γράφονται μόνο με επιτυχημένες εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πειραματικά, 2024, Ολοκληρώνεται,peiramatika, 2024, oloklironetai