ΟΣΕ διώξεις: Συνεχίζονται οι έρευνες

Στο «συρτάρι» οι καταγγελίες για διάρρηξη του υπουργείου Εσωτερικών
Στο «συρτάρι» οι καταγγελίες για διάρρηξη του υπουργείου ΕσωτερικώνΝέα κακουργηματική ποινική δίωξη για πλημμελή εκτέλεση της σύμβασης που αφορά σε συντήρηση των τρένων αλλά και για μη είσπραξη μισθωμάτων ακινήτων του ΟΣΕ, άσκησε η Οικονομική Εισαγγελία. Η δίωξη που ασκήθηκε, έπειτα απο σχετική ποινική έρευνα που διενεργήθηκε, αφορά στα αδικήματα της απιστίας ή της ηθικής αυτουργίας στην απιστία και στρέφεται κατά περίσταση κατά οκτώ στελεχών της

ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της εταιρείας «ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε.» και της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΤΥ) κατά την περίοδο 2017-2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργήθηκε οι κατηγορούμενοι είτε φέρονται να μην εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν ήδη καταβληθεί, είτε να μην εισέπραξαν μισθώματα ακινήτων του ΟΣΕ συνολικού ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Για το πρώτο σκέλος της υπόθεσης, αυτό που αφορά σε μη εκτέλεση της σύμβασης συντήρησης τρένων κατηγορίες απαγγέλθηκαν σε στελέχη της «ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της «ΓΑΙΑΟΣΕ» και της «ΕΕΣΤΥ», ενώ για το δεύτερο σκέλος που αφορά στη μη είσπραξη μισθωμάτων, διώκονται οι υπεύθυνοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της «ΓΑΙΑΟΣΕ». Η δικογραφία χρεώθηκε σε ανακριτή ο οποίος αφού μελετήσει τα στοιχεία της θα καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΟΣΕ, Συνεχίζονται,ose, synechizontai