Νυχτερινό ρεύμα κατάργηση: Τι θα ισχύει για τους καταναλωτές

«Δεν θα έχουμε νυχτερινό τιμολόγιο. Θα πάμε σε μεσημεριανές ώρες», ξεκαθάρισε ο ενεργειακός επιθεωρητής, Μιχάλης Χριστοδουλίδης μιλώντας στο OPEN αναφορικά με την κατάργηση του νυχτερινού ρεύματος. Συμπλήρωσε πως «υπάρχει ένα πρόβλημα: το ποιος θα είναι το μεσημέρι που θα βάλει σε λειτουργία τις ενεργοβόρες οικιακές συσκευές. Όμως θα πρέπει να κοιτάξουμε και τη βιομηχανία μας και τους εμπορικούς καταναλωτές οι οποίοι πληρώνουν πολύ ακριβά το μάρμαρο του κόστους ενέργειας. Το κόστος ενέργειας για την παραγωγή του ίδιου βιομηχανικού προϊόντος στην Ελλάδα

είναι 95 ευρώ η μεγαβατώρα, στη Γερμανία 32 και στη Γαλλία 40, ενώ έχουμε υπερ – πλεόνασμα ενέργειας. Και έχουμε διπλάσιο και τριπλάσιο κόστος για την παραγωγή του βιομηχανικού προϊόντος». Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν ο τελικός λογαριασμός ρεύματος θα είναι μειωμένος για τους καταναλωτές με την κατάργηση του νυχτερινού ρεύματος. Δεν αλλάζει κάτι για τον καταναλωτή απάντησε και πρόσθεσε πως ο πολίτης θα έχει τη χρέωση στο ρεύμα που είχε τη νύχτα, απλά αυτό θα μεταφερθεί το μεσημέρι.

«Υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα στη χώρα σχετικά με τη διαχείριση της πράσινης ενέργειας .Το μεσημέρι έχουμε υπερπαραγωγή πράσινης ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά διότι έχουμε τον ήλιο αλλά δεν υπάρχει αντίστοιχη κατανάλωση τις μεσημεριανές ώρες και αυτό έχει ως αποτέλεσμα το κόστος του ρεύματος να πέφτει πολύ χαμηλά. Δηλαδή να φτάνει και σε μηδενικές τιμές η χονδρική αγορά του ρεύματος ή να γίνονται περικοπές στους παραγωγούς ρεύματος. Δεν κάνουν έκχυση στο δίκτυο διότι δεν έχουμε αποθηκευτικά συστήματα. Όλα αυτά γίνονται γιατί η χώρα έχει μεγάλη διείσδυση σε ΑΠΕ. Στο μίγμα είναι πάνω από 50% η ηλεκτροπαραγωγή αλλά δεν μπορούμε να αποθηκεύσουμε για να χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια αυτή» τόνισε ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης αναφορικά με την πράσινη ενέργεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα