Μενίδι γυναικοκτονία: Ο Xριστοδουλάκης ζητά τη δημιουργία κέντρου κακοποιημένων γυναικών

Παρέμβαση στη Βουλή για τη δημιουργία κέντρου κακοποιημένων γυναικών στην Ανατολική Αττική, πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης. «Μία ακόμα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στο Μενίδι. Ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα της έμφυλης βίας, η οποία προκαλεί ασφυξία στο αίσθημα ασφάλειας των γυναικών», ανέφερε σε ανάρτησή του ο βουλευτής σημειώνοντας ότι «το ειδεχθές αυτό περιστατικό καταμαρτυρά ότι οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης αδυνατούν να εξασφαλίσουν

ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης της έμφυλης βιας, που θα παρέχει επαρκές πλέγμα εξατομικευμένης προστασίας και θα εγγυάται τη σωματική ακεραιότητα και την ανθρώπινη ζωή».

Ο βουλευτής κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή για τη δημιουργία κέντρου κακοποιημένων γυναικών στην Ανατολική Αττική, που όπως σημειώνει, δεν υπάρχει. «Πέραν από την αυτονόητη καταδίκη, πρέπει η πολιτεία να σταθεί πραγματικά δίπλα στις γυναίκες που κινδυνεύουν από κάθε μορφής έμφυλη βία. Οι δομές φιλοξενίας και συμβουλευτικής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών πρέπει να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στον τόπο διαμονής της κάθε γυναίκας. Να μην είναι η απόσταση ο λόγος που δεν θα ζητήσει βοήθεια, όταν πρέπει και το θέλει. Η Ανατολική Αττική σήμερα δεν έχει ούτε μια δομή. Να κάνουμε το αυτονόητο χρέος μας!», αναφέρει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα