Χρήστος Κόντης Παναθηναϊκός: Στη θέση του Τερίμ ο Έλληνας αμυντικός

Μετά την ανακοίνωση της οριστικής λήξης της συνεργασίας του Φατίχ Τερίμ με τον Παναθηναϊκό, ανακοινώθηκε η επιστροφή του Χρήστου Κόντη στη θέση του προπονητή της ομάδας. Όπως ανακοίνωσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο Κόντης αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, ύστερα από πέντε μήνες απουσίας κατά τους οποίους είχε αναλάβει την ομάδα του Βόλου. Ο Χρήστος Κόντης διετέλεσε βοηθός του προπονητή Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό από τον Ιούνιο του 2021 έως και τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ

βρίσκεται μαζί του από το 2011. Ο Έλληνας προπονητής εργάστηκε στον Βόλο τους τελευταίους μήνες της σεζόν πετυχαίνοντας μία πολύ δύσκολη παραμονή στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου για την ομάδα της Μαγνησίας. Στο «τριφύλλι» θα φέρει μαζί το ως βοηθό του τον Αλέξανδρο Τζιόλη και τον Ευθύμη Κυπριανού ως προπονητή φυσικής κατάστασης.

Νωρίς το πρωί η ομάδα του Βόλου δημοσίευσε ανακοίνωση με την οποία αποχαιρετά τον προπονητή της και του εύχεται κάθε επιτυχία. Παράλληλα, τονίζει πως θα παραμείνει για πάντα ένας πολύ καλός φίλος της ομάδας. «Το Δ.Σ. της ΠΑΕ Βόλος ευχαριστεί τον Χρήστο Κόντη για την προσφορά του στην ομάδα, καθώς στο διάστημα που βρέθηκε στην τεχνική ηγεσία της, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να επιτύχει τους στόχους της. Παράλληλα, εύχεται στον Χρήστο Κόντη κάθε επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του. Για τον Βόλο, ο Χρήστος Κόντης θα είναι πάντα ένας πολύ καλός φίλος…». Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής εργάστηκε ως αμυντικός σε ελληνικές και κυπριακές ομάδες, ξεκινώντας την καριέρα του από τον Πανιώνιο, ενώ έχει κατακτήσει πρωταθλήματα για τον Ολυμπιακό Πειραιώς και την ΑΠΟΕΛ. Την καριέρα του ως ποδοσφαιριστής έληξε λόγω καρδιολογικών προβλημάτων.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Panathinaikos FC (@fcpanathinaikos)

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Η ομάδα του Παναθηναϊκού καλωσόρισε τον νέο της προπονητή, ο οποίος θα παρευρεθεί στον πάγκο της ομάδας στο επόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την Κυριακή 19/5. Σε αυτό τον αγώνα οι Πράσινοι θα παλέψουν για την τρίτη θέση στο Ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία θα τους χαρίσει και το εισιτήριο για την Ευρώπη. «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον Χρήστο Κόντη, ο οποίος αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Χρήστος Κόντης γεννήθηκε στις 13 Μαΐου 1975 στην Αθήνα. Η ποδοσφαιρική ενασχόληση του ξεκίνησε στον Εθνικό, συνεχίστηκε σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ολοκληρώθηκε στην Κύπρο στον ΑΠΟΕΛ. Σε ηλικία 36 ετών έγινε βοηθός προπονητή στον ΑΠΟΕΛ, ως άμεσος συνεργάτης του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Έμεινε μαζί του και στον επόμενο σταθμό, στην Αλ Νασρ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Τη σεζόν 2017-18 προσλήφθηκε ως βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό και στο φινάλε εκείνης της περιόδου ανέλαβε πρώτος προπονητής για ενάμισι μήνα. Δούλεψε ως πρώτος προπονητής ξανά το 2019 για την Χατά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπου και παρέμεινε για ένα χρόνο. Τον Ιούνιο του 2021 ήρθε στον Παναθηναϊκό ως πρώτος βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, παραμένοντας έως το τέλος Δεκεμβρίου του 2023. Τον Φεβρουάριο του 2024 ανέλαβε την ομάδα του Βόλου, η οποία βρίσκονταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και εν τέλει έχοντας πολύ καλή παρουσία στα play out, διατηρήθηκε στη Super League. Καλωσορίζουμε τον Χρήστο ξανά στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!»

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χρήστος Κόντης Παναθηναϊκός, Τερίμ, Έλληνας,christos kontis panathinaikos, terim, ellinas