GPT-4o: Δωρεάν για όλους το νέο εξελιγμένο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης

Tο νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης, που ονομάζεται GPT-4o, καθώς και ενημερώσεις που περιλαμβάνουν μια νέα υπηρεσία και σημαντικά βήματα προόδου στις δυνατότητες του φωνητικού βοηθού λανσάρει η OpenAI, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα (13/05). Η επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας, Mira Murati, παρουσίασε το GPT-4o μπροστά σε πλήθος κόσμου στα γραφεία του OpenAI. Το νέο μοντέλο θα είναι πλέον ταχύτερο και πιο ακριβές, ενώ θα προσφέρεται δωρεάν στους χρήστες. Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία προοριζόταν για πελάτες επί πληρωμή. «Κοιτάμε το μέλλον της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και των μηχανών», είπε η Murati. «Πιστεύουμε ότι το GPT-4o αλλάζει πραγματικά αυτή τη σχέση», συμπλήρωσε

GPT-4o: Ποιότητα και δυνατότητες

Μεταξύ των ενημερώσεων που αποκάλυψε η OpenAI για το GPT-4o τη Δευτέρα ήταν η βελτιωμένη ποιότητα και η ταχύτητα των διεθνών γλωσσικών δυνατοτήτων του ChatGPT, καθώς και η δυνατότητα αποστολής εικόνων, ήχου και εγγράφων κειμένου για ανάλυση. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι θα κυκλοφορήσει σταδιακά τα χαρακτηριστικά για να διασφαλίσει ότι θα χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια. Η εκδήλωση περιλάμβανε επίσης μια ζωντανή επίδειξη των νέων φωνητικών δυνατοτήτων του μοντέλου, με δύο επικεφαλής έρευνας του OpenAI να συνομιλούν με ένα μοντέλο φωνής AI. Σε κάποιο σημείο της παρουσίασης, ένας ερευνητής ζήτησε από το μοντέλο AI να διαβάσει την έκφραση του προσώπου τους και να κρίνει τα συναισθήματά τους. Ο φωνητικός βοηθός του ChatGPT εκτίμησε ότι φαινόταν «ευτυχισμένος και χαρούμενος με ένα πλατύ χαμόγελο και ίσως ακόμη και ενθουσιασμένος». «Ό,τι κι αν συμβαίνει, φαίνεται ότι έχετε υπέροχη διάθεση», είπε το ChatGPT με ζωηρή, γυναικεία φωνή.

GPT-4o: Γρίφος η ασφάλεια

Να σημειωθεί πάντως ότι παρά το γεγονός ότι η Murati δήλωσε ότι το OpenAI λάμβανε μέτρα για να αποτρέψει την κακή χρήση των νέων φωνητικών του δυνατοτήτων, η εκδήλωση παρείχε ελάχιστες λεπτομέρειες επί του θέματος. Σύμφωνα με το Bloomberg, το OpenAI είναι επίσης κοντά στην ολοκλήρωση μιας συμφωνίας για την ενσωμάτωση των δυνατοτήτων AI στο λειτουργικό σύστημα των iPhone της Apple. Πάντως, καθώς η OpenAI επεκτείνει τα προϊόντα της και αναζητά συνεργασίες, αντιμετωπίζει επίσης μια σειρά μηνύσεων και αγωγών από εκδότες και μέσα ενημέρωσης για εικαζόμενες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων. Ειδησεογραφικοί οργανισμοί όπως οι New York Times κατηγορούν την OpenAI ότι εκπαιδεύει παράνομα τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία τους χωρίς αποζημίωση ή συναίνεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
GPT-4o, Δωρεάν,GPT-4o, dorean