Το ζεύγος Σούνακ είναι πλουσιότερο από τον Κάρολο! Σούπερ σταρ, ένας Ρομά, επιχειρηματίες, στη λίστα των Βρετανών κροίσων

Ο αποκαλούμενος «βασιλιάς των ξενοδοχείων για μετανάστες» κι ένας Ρομά περιλαμβάνονται στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στη Βρετανία σε μια χρονιά που ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων στη χώρα μειώθηκε, αλλά ο πρωθυπουργός Σούνακ, η γυναίκα του κι ο βασιλιάς Κάρολος είδαν τις τεράστιες περιουσίες τους να αυξάνονται.

Η προσωπική περιουσία του Σούνακ και της συζύγου του, Ακσάτα Μούρτι, αυξήθηκε κατά πάνω από 120 εκατ. λίρες από τα 529 εκατ. τον περασμένο χρόνο στα 651 φέτος, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη Sunday Times

Rich List, μολονότι η αύξηση των δισεκατομμυριούχων στη Βρετανία φρέναρε λόγω των δυσμενών οικονομικών συνθηκών -165 φέτος από 177 πέρυσι.

Έτσι το πρωθυπουργικό ζεύγος (245η θέση της λίστας) ξεπέρασε σε πλούτο τον βασιλιά Κάρολο (258η θέση της λίστας), που συμπλήρωσε προ ημερών ένα χρόνο από τη στέψη του, μολονότι και η δική του περιουσία αυξήθηκε κατά 10 εκατ. λίρες στα 610 εκατ. συνολικά.

Ο «βασιλιάς των ξενοδοχείων για μετανάστες» και ο πλουσιότερος Ρομά της Βρετανίας

Στη 221η θέση των πλουσιότερων στηΒρετανία με περιουσία 750 εκατ. λιρώνφιγουράρει ο Γκρέιαμ Κινγκ, που εισπράττεικαθημερινά περί τα 3,5 εκατ. λίρες απόχρήματα των φορολογουμένων για τημεταφορά και τη στέγαση ευάλωτωνμεταναστών.

Με το συμβόλαιό του με το υπουργείο Εσωτερικών να παραμένει σε ισχύ μέχρι το 2029, αναμένεται να γίνει τα επόμενα χρόνια ο πρώτος δισεκατομμυριούχος που επωφελήθηκε σε τέτοιο βαθμό από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στη Βρετανία.

Στην ίδια λίστα περιλαμβάνεται και οΆλφι Μπεστ, ο «πλουσιότερος Ρομά» τηςΒρετανίας, που είδε την περιουσία τουνα εκτοξεύεται κατά 202 εκατ. λίρες στα947 εκατ. με τη δημιουργία πολλών πάρκινγκγια τροχόσπιτα μεσούσης της στεγαστικήςκρίσης στη χώρα. Μολοταύτα ο Μπεστεπέλεξε να εγκαταλείψει τον περασμένομήνα το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της υψηλήςφορολόγησής του και να μεταναστεύσειστο Μονακό εξαπολύοντας μύδρους κατάτων πολιτικών του Βρετανού πρωθυπουργού: «Νόμιζα ότι ο Ρίσι Σούνακ θα ήταν κάτισαν δεύτερος Ιησούς για τη χώρα μας, ότιθα ενθάρρυνε τους δημιουργούς πλούτου,ως άτομο που κατανοεί το επιχειρείν καιπαντρεύτηκε τη γόνο μιας πλούσιαςοικογένειας. Πόσο λάθος έκανα», είπε.

Μπέκαμ και Μακάρτνεϊ στη λίστα τωνπλουσιότερων της Βρετανίας

Όσον αφορά στις διασημότητες μεταξύ των 350 πλουσιότερων Βρετανών στη λίστα των Sunday Times φιγουράρει και το ζεύγος Μπέκαμ, που είδαν την περιουσία τους να αυξάνεται κατά 30 εκατ. λίρες στα 455 εκατ. συνολικά.

Στο μεταξύ ο Πολ Μακάρτνεϊ είναι ο πρώτος στην ιστορία της Βρετανίας δισεκατομμυριούχος μουσικός, με την περιουσία του να αυξάνεται εν μέρει χάρη στα έσοδα από την περσινή περιοδεία του «Got Back Tour», ενώ στο εγγύς μέλλον δισεκατομμυριούχος αναμένεται να ξαναγίνει και η συγγραφέας Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, που είχε χάσει τον τίτλο δαπανώντας μεγάλα ποσά σε φιλανθρωπίες. Σύμφωνα με τη λίστα των Sunday Times έχει περιουσία 945 εκατ. λιρών, που αυξήθηκε κατά 70 εκατ. την περασμένη χρονιά.

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Βρετανία είναι ο επιχειρηματίας Γκόπι Χιντούτζα με περιουσία 37,2 δισεκατομμυρίων λιρών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σούνακ, Κάρολο Σούπερ, Ρομά, Βρετανών,sounak, karolo souper, roma, vretanon