Παρίσι: Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απειλούν με απεργία στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων

Βουνά σκουπιδιών απειλούν να κατακλύσουν το Παρίσι στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων καθώς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα απειλούν να κατέβουν το καλοκαίρι σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως ανακοίνωσε ένα μεγάλο γαλλικό συνδικάτο.

Οι απεργίες των οδοκαθαριστών στο Παρίσι

μπορεί να ξεκινήσουν τον Μάιο και να συνεχιστούν από την 1η Ιουλίου μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, περίοδο που περιλαμβάνει τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου), προειδοποίησε το συνδικάτο CGT, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο η Πόλη του Φωτός να μετατραπεί σε απέραντο σκουπιδότοπο όπως τον Μάρτιο του 2023.

Oι οδοκαθαριστές στο Παρίσι διεκδικούν πριμ και μπόνους

Οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή σκουπιδιώνστην περιοχή του Παρισιού διεκδικούνπριμ 400 ευρώ τον μήνα και ένα εφάπαξμπόνους 1.900 ευρώ για εκείνους που θαεργάζονται στη διάρκεια των ΟλυμπιακώνΑγώνων. «Η δημοτική αστυνομία παίρνειμπόνους κι έχουμε τον ίδιο εργοδότη. Θαέχουμε κι εμείς μεγαλύτερο φόρτοεργασίας με τα 15 εκατομμύρια τουριστώνπου αναμένονται», δήλωσε στο ΓαλλικόΠρακτορείο ο Ναμπίλ Λατρές, μέλος τουσωματείου CGT-FTDNEEA.

Το γραφείο της δημάρχου του Παρισιού,Αν Ινταλγκό, είχε πει τον Απρίλιο ότιθα επεκταθεί και στους οδοκαθαριστέςτο μπόνους των 600 έως 1.900 ευρώ για τουςεργαζόμενους που θα συνεισφέρουν στηνπροσπάθεια της εύρυθμης διοργάνωσηςτων Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά το CGTαποχώρησε από τις συνομιλίες ότανπληροφορήθηκε ότι το ύψος των επιδομάτωνθα εξαρτηθεί από το πόση έξτρα δουλειάθα καταβάλουν οι δικαιούχοι.

Μια νέα συνάντηση μεταξύ εκπροσώπωντου συνδικάτου και αντιδημάρχους τουΠαρισιού έχει προγραμματιστεί για τηνεπόμενη εβδομάδα.

Τον Μάρτιο του περασμένου χρόνου, όταν απεργούσαν επί τρεις εβδομάδες οι οδοκαθαριστές διαμαρτυρόμενοι για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, είχαν κάνει το γύρο του κόσμου εικόνες με βουνά σκουπιδιών – κάπου 10.000 τόνοι- στους δρόμους του Παρισιού.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παρίσι, Ολυμπιακών Αγώνων,parisi, olybiakon agonon