Γιατί οι ψηφοφόροι προτιμούν τον Τραμπ από τον Μπάιντεν για την οικονομία

Οι Αμερικανοί ψηφοφόροι δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ το προβάδισμα έναντι του Τζο Μπάιντεν όσον αφορά την οικονομία, από δημοσκόπηση σε δημοσκόπηση.

Αυτό συμβαίνει ακόμη και όταν κατά την διάρκεια της θητείας του Μπάιντεν ήταν η καλύτερη εποχή για να βρει κανείς δουλειά από τη δεκαετία του 1960, ενώ οι ΗΠΑ

ανέκαμψαν από την πανδημία με ισχυρότερη ανάπτυξη από τις διεθνείς ομόλογες χώρες από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και ισχυρότερη ανάπτυξη συνολικά από ό,τι υπό τον πρόεδρο Τραμπ.

Ο πληθωρισμός «καίει» τον Μπάιντεν

Αντιθέτως, οι ψηφοφόροι φέτος επικεντρώνονται στο απότομο άλμα του πληθωρισμού μετά την πανδημία., σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Στη δημοσκόπηση των Bloomberg/Morning Consult του Απριλίου, οι ερωτηθέντες δήλωσαν με ποσοστό 51% έναντι 32% ότι τα πηγαίνουν καλύτερα οικονομικά υπό τον Τραμπ από ό,τι υπό τον Μπάιντεν. Από τα 15 οικονομικά ζητήματα, το κόστος των καθημερινών αγαθών ήταν μακράν η κορυφαία ανησυχία των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη δημοσκόπηση.

Η πανδημία διαμόρφωσε την οικονομική κατάσταση των πολιτών και υπό τις δύο κυβερνήσεις. Ο Τραμπ ανέλαβε τα καθήκοντά του εν μέσω μιας καλά εδραιωμένης οικονομικής επέκτασης και στη συνέχεια χτύπησε μια παγκόσμια πανδημία. Ο Μπάιντεν έπρεπε να αντιμετωπίσει τα επακόλουθα.

Η θέση Μπάιντεν

Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας των Μπάιντεν-Χάρις, Τζέιμς Σίνγκερ, δήλωσε ότι ο πρόεδρος «ηγείται μιας μεγάλης αμερικανικής επιστροφής από το χάος της αποτυχίας που άφησε πίσω του ο Ντόναλντ Τραμπ». Είπε ότι επί Μπάιντεν η χώρα ξεπέρασε την πρόβλεψη του Bloomberg Economics - και πολλών άλλων προβλέψεων των χρηματοπιστωτικών αγορών - ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα προκαλούσαν ύφεση. Χαρακτήρισε την επιλογή των δεικτών του Bloomberg «ελαττωματική», επισημαίνοντας αντ' αυτού τις 15 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν.

Τι λέει η πλευρά Τραμπ

Η προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ υποστηρίζει ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα καλυφθούν. Η εκπρόσωπος Karoline Leavitt δήλωσε ότι ο Τραμπ, αν επανεκλεγεί, θα «εφαρμόσει εκ νέου την ατζέντα του “Πρώτα η Αμερική”, υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της απασχόλησης και θα αναβαθμίσει όλους τους Αμερικανούς».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραμπ, Μπάιντεν,trab, bainten