Γερμανία: «Πνίγηκε» το Σάαρλαντ -Μεγάλες πλημμύρες μετά από σφοδρές βροχοπτώσεις [βίντεο]

Πλημμύρες και κατολισθήσεις προκάλεσαν στη δυτική Γερμανία σφοδρές βροχοπτώσεις την Παρασκευή.

Κτίρια στο Σαρμπρίκεν, την πρωτεύουσα του Σάαρλαντ , χρειάστηκε να εκκενωθούν λόγω της αύξησης της στάθμης των υδάτων και στήθηκαν κέντρα υποδοχής πλημμυροπαθών σε σχολεία με το υπουργείο Εσωτερικών του κρατιδίου να κάνει λόγο για «εκτεταμένες πλημμύρες» ειδικά στα νοτιανατολικά.

Ιδιαίτεραεπλήγησαν οι περιοχές Νόινκιρχεν,Ζάαρπφλατ και Σαρμπρίκεν, αλλά ευτυχώςδεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματααπό

τις πλημμύρες. Σε κάποιες περιοχέςκάτοικοι αναγκάστηκαν να απομακρυνθούναπό τις εστίες τους παίρνοντας μόνοντα χρειώδη μαζί τους, κατόπιν συστάσεωςτων Αρχών, ενώ πλημμύρισαν και οίκοιευγηρίας.

100 λίτραβροχής ανά τ.μ. σε λιγότερο από 24 ώρες

Ο καγκελάριος της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, ακύρωσε προγραμματισμένη για σήμερα Σάββατο προεκλογική εμφάνισή του στο Σάαρλαντ, αλλά θα μεταβεί στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές συνοδεία της πρωθυπουργού του κρατιδίου Άνκε Ρέλινγκερ.

Η ΜετεωρολογικήΥπηρεσία της Γερμανίας (DWD)κατέγραψε χθες Παρασκευή σφοδρέςβροχοπτώσεις με 107 λίτρα βροχής ανά τ.μ.στο Σαρμπρίκεν-Ένσχαϊμ και το Μπέρους,όταν ολόκληρο τον Απρίλιο πέρυσι είχανπέσει 74 λίτρα βροχής ανά τ.μ. κατά μέσοόρο στο κρατίδιο.

Οι μετεωρολόγοιπροειδοποιούν ότι οι βροχοπτώσεις θασυνεχιστούν και σήμερα το πρωί, ειδικάσε περιοχές δυτικά του Ρήνου, αλλά θαυποχωρήσουν σταδιακά αργότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γερμανία, Πνίγηκε, Σάαρλαντ -Μεγάλες, [βίντεο],germania, pnigike, saarlant -megales, [vinteo]