Γεραπετρίτης: Προϋπόθεση η πλήρης συμμόρφωση της Β. Μακεδονίας για την κύρωση των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ενημέρωση στα μέλη της επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής, παρείχε πριν από λίγο ο υπουργός των Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης- που δεν ήταν δημόσια- ο υπουργός μίλησε σε δημοσιογράφους και εξήγησε πως η χώρα μας θα κυρώσει τα μνημόνια με τη Β. Μακεδονία εφόσον όμως προηγουμένως υπάρξει πλήρης συμμόρφωση σε αυτή από την άλλη πλευρά. “ Δεν είπα ποτέ - ότι θα έρθουν- εντός του έτους. Είπα την επιθυμία μου να έρθουν εντός της δικής μου θητείας.

Θα πρέπει πρώτα να πειστούμε ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση με τη Συμφωνία. Λέμε ότι θα έρθουν (τα μνημόνια) όταν θα έχουμε εξασφαλίσει ότι υπάρχει πλήρης συμμόρφωση”, είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γεραπετίτης σημείωσε επίσης πως η αντίδραση της ελληνικής πλευράς στις δηλώσεις της προέδρου της Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας ήταν γρήγορη με σωστά αντανακλαστικά καθώς όπως είπε, δεν έχει υπάρξουν τόσες αντιδράσεις μέσα σε λίγες ώρες ( πρόεδρος Ευρ. Συμβουλίου ΝΑΤΟ κτλ).

Νέα κόντρα για τους... ρεμπεσκέδες

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης πάντως, η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το ζήτημα των δηλώσεων Μπακογιάννη για τις αναφορές της σε ρεμπεσκιέδες. Απαντώντας και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη, εξήγησε πως αναφέρθηκε στην ΚΟ της ΝΔ πως “δεν είναι ρεμπεσκέδες” και όχι στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνώρισε εαυτόν..δεν φταίω εγώ», είπε αργότερα μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η κ. Μπακογιάννης στις δηλώσεις της εστίασε και αυτή στην στάση των γειτόνων λέγοντας πως θα πρέπει να φανεί η συμπεριφορά τους για το που το πάνε. Για τις δηλώσεις του κ. Κασσελάκη αναφορικά για την άμεση ψήφιση των μνημονίων η κ. Μπακογιάννη είπε: «είναι βλακεία. Θα ετεροπροσδιορίζομαι εγώ ανάλογα με το τι κάνουν οι βόρειο- Μακεδόνες;».

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα