Αυστραλία: Δείτε την επική μάχη ενός καγκουρό με μια αγέλη σκύλων [βίντεο]

Τογύρο του Διαδικτύου κάνει ένα βίντεοπου καταγράφει την προσπάθεια ενόςκαγκουρό να αντιμετωπίσει μια αγέλησκύλων στην Αυστραλία.

Στα 52 δευτερόλεπτα που διαρκεί το βίντεο, ακούγεται μια γυναίκα να καλεί πίσω τους σκύλους καθώς το μαρσιποφόρο θηλαστικό στέκεται στα πίσω πόδια και αντεπιτίθεται.

Χρήστεςτου Ίντερνετ ανησύχησαν για την τύχητων σκύλων με έναν εξ’ αυτών να υποστηρίζειότι τα «καγκουρό παρασέρνουν τουςσκύλους στο νερό για να τους πνίξουν»,άποψη που διαδόθηκε ευρύτερα στηνΑυστραλία μετά την κυκλοφορία ενόςάλλου βίντεο που έδειχνε να προσπαθείνα σπρώξει

κάτω από το νερό έναν σκύλοπου του είχε επιτεθεί.

Αλλά η ΑλίσαΓουόρμολντ, ειδικός στα συγκεκριμέναμαρσιποφόρα, λέει ότι τα καγκουρό δενείναι πολεμόχαρα, όπως πολλοί πιστεύουν.«Δεν παρασύρουν τους σκύλους, υποχωρούνστο νερό ως ύστατο μέσο καταφυγής γιανα αμυνθούν από την επίθεση. Καιαντεπιτίθενται μόνον ευρισκόμενα σεαυτοάμυνα κι αυτό είναι ξεκάθαρο στοβίντεο», είπε.

Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο καθηγητήςτου Πανεπιστημίου Deakin, εδικόςστην άγρια πανίδα, Γιούαν Ρίτσι. «Τακαγκουρό δεν παρασύρουν σκύλους σεπεριοχές με νερό, οπισθοχωρούν εκείώστε να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτηματου ύψους τους με τα μακριά χέρια καιτα ισχυρά νύχια για να κρατήσουν κάτωαπό το νερό και να πνίξουν τους σκύλους,που κολυμπούν προς το μέρος τους για νατους επιτεθούν. Είναι γνωστό κι έτσιέχουν πεθάνει πολλά κυνηγετικά σκυλιά,ή σκύλοι αγροικιών στην Αυστραλία.Εικάζεται ότι τα καγκουρό αφομοίωσαντην συμπεριφορά αυτή για να επιβιώνουναπό επιθέσεις αγριόσκυλων ντίνγκο»,είπε.

Μια άλλη εσφαλμένη αντίληψη για τακαγκουρό είναι ότι τους αρέσει ναπυγμαχούν με άλλα ζώα, ακόμη και ανθρώπους– άποψη, που όπως εξηγούν οι ειδικοί,εδραιώθηκε από τη χρήση των μαρσιποφόρωνσε τσίρκα τον περασμένο αιώνα. Η μόνηπερίπτωση να δει κανείς να μετέχειαυτοβούλως ένα καγκουρό σε τέτοιο καβγά,είναι όταν τσακώνονται μεταξύ τουςαρσενικά.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αυστραλία, Δείτε, [βίντεο],afstralia, deite, [vinteo]