THEON INTERNATIONAL PLC: Ανακοινώνει εξαιρετικές επιδόσεις στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου '24

Η THEON INTERNATIONAL PLC (THEON) ανακοινώνει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας για το α' τρίμηνο 2024, επιτυγχάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις σε σχέση με εκείνες του προηγούμενου έτους.

Πρόκειται για το ισχυρότερο α’ τρίμηνο έτους που έχει επιτευχθεί έως σήμερα από τη THEON. Το ισχυρό ανεκτέλεστο παραγγελιών επιτρέπει καλύτερο προγραμματισμό και μείωση της εποχικότητας, με αποτέλεσμα τη διευκόλυνση επίτευξης του στόχου για το 2024. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 συνεισέφερε 12,4% στα έσοδα ολόκληρου του έτους, σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο 2024

που συνεισφέρει το 23,0% των εσόδων, σύμφωνα και με τον πιο συντηρητικό στόχο των €330 εκατ. εσόδων που έχει θέσει η εταιρία για το έτος 2024.

Κύρια οικονομικά στοιχεία Συνέχιση τηςέντονης ζήτησης νέων παραγγελιών ύψους€39,0 εκατ. για το α'τρίμηνο του 2024, 26%υψηλότερη σε σχέση μετο αντίστοιχο τρίμηνο του 2023.Άνοδος τωνεσόδων σε €75,8εκατ. το α' τρίμηνο του2024,σημειώνονταςρεκόρ α' τριμήνου, πουαντανακλά αύξηση 180%σε σύγκριση με το α' τρίμηνο του 2023.Τα προσαρμοσμένακέρδη προ τόκων και φόρων (adjusted EBIT)ανήλθαν σε €17,2εκατ. το α'τρίμηνο του 2024,παρουσιάζοντας αύξηση271% σε σύγκριση με τοα' τρίμηνο του 2023, υποδηλώνοντας περιθώριοκέρδους 22,7% (έναντι17,1% το α' τρίμηνο του 2023).Τα ΚαθαράΚέρδη ανήλθαν σε €12,6εκατ. για το α' τρίμηνο του 2024,σε αντίθεση με τα €2,8 εκατ. που καταγράφηκαντο α' τρίμηνο του 2023, υποδηλώνονταςαύξηση 3,6 φορές.Τα ΚαθαράΤαμειακά Διαθέσιμα ανήλθανσε €52,9 εκατ.στις 31 Μαρτίου 2024, έναντι €0,1 εκατ.Καθαρών Ταμειακών Διαθέσιμων την 31ηΔεκεμβρίου 2023, συμπεριλαμβανομένωντων καθαρών εσόδων από την ΑρχικήΔηµόσια Προσφορά (Α∆Π) των μετοχών τηςεταιρίας στο Χρηματιστήριο τουΆμστερνταμ.

Επιδεικνύονταςανθεκτικότητα, προσαρμοστικότητα καιδέσμευση στην καινοτομία, η THEON πέτυχεαυτή την πρωτοφανή επιτυχία, έχονταςυπογράψει νέες εμπορικές συμφωνίες στηδιάρκεια του πρώτου τριμήνου. Μετά τιςπρόσφατα υπογεγραμμένες συμβάσεις μετο ΥπουργείοΕσωτερικών της Γαλλίαςκαι τις ΈνοπλεςΔυνάμεις της Εσθονίας,καθώς και την υπογραφή της3ηςτροποποίησης της σύμβασης OCCAR,η THEON έφτασε στο τέλος του πρώτου τριμήνου2024 σε ανεκτέλεστοπαραγγελιών ύψους €502,0 εκατ.Η ΤΗΕΟΝ έχει προβεί στην υπογραφήπρόσθετων συμβάσεων που αφορούν σεπωλήσεις στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπηκαι τη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένωνπαραγγελιών για θερμικά συστήματαclip-on της THEON, τα οποία χρησιμοποιούνταιμε σύγχρονα Συστήματα Έξυπνης Στόχευσης(FireControlSystems).

Επιπλέον,η THEON διατηρεί συμβατικά δικαιώματαπροαίρεσης (options)ύψους€586,0 εκατ. ευρώ μευψηλή πιθανότητα μετατροπής σε νέεςπαραγγελίες. Hεταιρία προβλέπει ότι η ισχυρή ζήτησητης αγοράς θα μεταφραστεί σε αύξησηπαραγγελιών τα επόμενα τρίμηνα.

Μετις νέες παραγγελίες η THEON κατάφερε ναπροσθέσει δύο ακόμη χώρες στην ήδημεγάλη υφιστάμενη πελατειακή της βάση,η οποία αριθμεί πλέον 70χώρεςπου χρησιμοποιούν τα υπερσύγχρονασυστήματα της THEON, αυξάνοντας κατ' αυτόντον τρόπο τη διαλειτουργικότητα τωνευρωπαϊκών δυνάμεων και των δυνάμεωντου ΝΑΤΟ.

ΗTHEON συνεχίζει να υλοποιεί το επιχειρηματικότης σχέδιο διατηρώντας την υψηλή οργανικήτης ανάπτυξη. Παράλληλα, η εταιρία σημειώνει πρόοδο στην εξέταση επενδυτικώνευκαιριών, έχοντας ως στόχο την ολοκλήρωσηεξαγορών που θα επιταχύνουν το αναπτυξιακότης πλάνο, για τις οποίες θα προβεί σεανακοινώσεις τους επόμενους μήνες.

ΟΚρίστιανΧατζημηνάς, Ιδρυτής καιΔιευθύνων Σύμβουλος της THEON,σχολίασε: «Παράτο μεταβλητό και ρευστό γεωπολιτικόκαι οικονομικό περιβάλλον, η THEONσυνεχίζει την ανάπτυξή της, επιδεικνύονταςεξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσειςκαι διασφαλίζοντας τη διατήρηση τηςβιωσιμότητάς της».

Τα οικονομικά αποτελέσματα του α΄ τριμήνου της THEON είναι πλέον διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της εταιρίας: https://www.theon.com/investors/publications.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα