Ξέσπασε κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα κάνει ο Τσίπρας;

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται να ανοίγει η οξεία επίθεση του Μανώλη Γλέζου με αφορμή τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΕΕ, αλλά και συνολικά στις κινήσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. Κι αν τις προηγούμενες μέρες οι αντιδράσεις που υπήρχαν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν λαμβάνονταν υπόψη από το Μαξίμου, το σημερινό μπαράζ επικρίσεων και αρνητικής στάσης στη συμφωνία από πρωτοκλασάτα στελέχη δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα

στην κυβέρνηση, αλλά και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Το χορό ξεκίνησε το πρωί ο Αλέξης Μητρόπουλος στο MEGA, εν συνεχεία ακολούθησε η παρέμβαση του Γλέζου και συνεχίστηκε με τον Μηλιό να τουιτάρει τη δήλωση Γλέζου, χωρίς κανένα απολύτως σχόλιο!
Παράλληλα o Κατρούγκαλος στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ υπερασπίστηκε μεν τη συμφωνία, αλλά δήλωσε ότι αν τελικά υπάρξει κάποια νέα υπαναχώρηση και στη λίστα που θα στείλει ο Βαρουφάκης υπάρχουν δεσμεύσεις που θα αφορούν το υπουργείο του Κατρούγκαλου, αυτός θα παραιτηθεί επιτόπου!

Η πρώτη αντίδραση του Μαξίμου ήταν μουδιασμένη και απλά αναφέρεται σε επίσημη διαρροή ότι ο Μανώλης Γλέζος μάλλον δεν έχει πληροφορηθεί σωστά τη συμφωνία. Όπως και να ‘χει μετά την προσωπική ήττα που υπέστη ο Αλέξης Τσίπρας με όλα όσα συνέβησαν με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακολούθησαν οι σημερινές εξελίξεις, με αποτέλεσμα πολλοί να λένε ότι η μόνη διέξοδος για τον πρωθυπουργό είναι η άμεση προσφυγή στις κάλπες.

Από το ρεπορτάζ μαθαίνουμε ότι υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα εισηγούνται εκλογές. Ενδεχομένως αν υπάρξει προσφυγή στις κάλπες ο Τσίπρας θελήσει να βάλει στο περιθώριο την Αριστερή πλατφόρμα, αφού του το επιτρέπει αυτή τη στιγμή η εκλογική του επιρροή. Σύμφωνα με τους θιασώτες αυτής της ιδέας, η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι βέβαιη και μάλιστα με πολύ υψηλά εκλογικά ποσοστά που θα του δώσουν αυτοδυναμία και θα μπορέσει να απαλλαγεί από τους ΑΝΕΛ. Τέλος οι συνεργάτες του πρωθυπουργού που υποστηρίζουν αυτήν την ιδέα, αναφέρουν ότι το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα σε αυτή την περίπτωση προς το εκλογικό σώμα θα είναι πιο ρεαλιστικό και δεν θα τον εγκλωβίζει μετεκλογικά όπως συμβαίνει αυτή τώρα… Ως εκ τούτου με άμεση προσφυγή στις κάλπες θα αποκτήσει κοινοβουλευτική άνεση και θα ξεμπερδέψει με εσωκομματικούς αντιπάλους, αλλά και με τον συγκάτοικο – κυβερνητικό εταίρο.

Το μόνο πρόβλημα σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι τα ποσοστά της ΝΔ και κυρίως πού θα προσγειωθούν… Πάντως σύμφωνα με δημοσκοπήσεις κινείται πέριξ του 15%…. Ενώ τέλος άγνωστο παραμένει πόσο ψηλά μπορεί να ανέβουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής.

The post Ξέσπασε κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ - Τι θα κάνει ο Τσίπρας; appeared first on Enimerosi24.

Keywords
Τυχαία Θέματα