Η Αγγλική Σχολή τίμησε τον ήρωα Μιχαλάκη Καραολή

Σε μια σεμνή τελετή, η Αγγλική Σχολή τίμησε την Πέμπτη, τη μνήμη του απόφοιτου της και αγωνιστή της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Καραολή. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το τρισάγιο και η τελετή διεξήχθησαν στον χώρο της προτομής του ήρωα απέναντι από την κεντρική είσοδο της Σχολής.

Στον χαιρετισμό του ο Διευθυντής του Σχολείου Stuart Walker εξήρε την προσωπικότητα του ήρωα κάνοντας αναφορές στη θητεία του Μιχαλάκη Καραολή

ως μαθητή στη Σχολή. Λίγα λόγια για τον ήρωα που οδηγήθηκε στην αγχόνη, μαζί με τον Ανδρέα Δημητρίου στις 10 Μαΐου 1956, είπε και ο γιος του αδελφού του, Μιχαλάκης Καραολής, όπως και ο εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αναπληρωτής Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Στέλιος Θεοφίλου.

Στεφάνια στη μνήμη του ήρωα κατέθεσαν εκ μέρους της οικογένειας του ο Αλέξης – Σάββας Καραολής, μαθητής της Αγγλικής Σχολής, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής η Πρόεδρος του, Ιωάννα Δημητρίου, ο Διευθυντής της Αγγλικής Σχολής, Stuart Walker, ο εκπρόσωπος της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και συμμαθητής του ήρωα. Στεφάνι κατέθεσε επίσης ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Αγγλικής Σχολής ('ESOBGA’), Άγγελος Λοΐζου.

Παρόντες ήταν επίσης μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγγλικής Σχολής, μέλη της διευθυντικής ομάδας, μέλη του προσωπικού και των καθηγητών της Σχολής, ενώ αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία των συμμαθητών του ήρωα, Ανδρέα Χατζήπαπα, Ανδρέα Ζαχαρία, και Άρη Συμεωνίδη.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα