Γκότσης: Στόχος να υπάρχει συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα

«Στόχος της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι να υπάρχει συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας, από το λιμάνι της Λάρνακας στη Λωρίδα της Γάζας», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο πρόσθεσε ότι η αρχική στόχευση, όπως είχε αναφέρει και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, ήταν να μεταφέρονται στην Γάζα δύο χιλιάδες τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας κάθε εβδομάδα.

Επιδίωξη της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι να υπάρξουν κάθε εβδομάδα διαθέσιμες ποσότητες βοήθειας και να γίνεται εγκαίρως η διαδικασία ελέγχου των

φορτίων, ώστε η συμπληρωματική αυτή βοήθεια να φτάνει στους Παλαιστίνιους της Γάζας που το έχουν ανάγκη.

Η πρωτοβουλία, τόνισε, παραμένει ανοικτή για όσες χώρες ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν. Ο κύριος Γκότσης υπογράμμισε πως με τις δύο τελευταίες αποστολές έχει σταλεί βοήθεια από Ηνωμένες Πολιτείες, Βρετανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, σημείωσε, αναμένεται και η ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας του Ταμείου Αμάλθεια, του οποίου οι λεπτομέρειες βρίσκονται σε τελικό στάδιο, ώστε να υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση του έργου.

Πηγή: ΡΙΚ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Γκότσης, Στόχος, Γάζα,gkotsis, stochos, gaza