Έλεγχο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης ζητεί ο Χριστοφίδης - «Εσφαλμένες εντυπώσεις»

Τη διερεύνηση του ταμείου του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης το οποίο χειρίζεται η Πρώτη Κυρία Φιλίππα Καρσερά, ζητεί ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης με επιστολή του προς τον Γενικό Ελεγκτή.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστο Χριστοφίδη, «προς τη νομοθεσία καταγράφεται για σκοπούς διαφάνειας ότι ο Υπουργός καταθέτει στη Βουλή ανά 6μηνια κατάλογο στον οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικά

όλες οι παροχές που εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν στους δικαιούχους, βάσει του παρόντος νόμου πρόσωπα, από το 2017-18 δεν έχει κατατεθεί κανένα στοιχείο. Να μην μετατραπεί ο φορέας σε προϊόν ρουσφετολογικής, αναξιοκρατικής μεταχείρισης».

Ο κ. Χριστοφίδης, δήλωσε ότι καταγγελίες αναφέρουν ότι κάποιοι, παίρνουν στήριξη ακόμη και εάν οι γονείς τους έχουν καταθέσεις στην τράπεζα ενώ άλλα παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη δεν βοηθιούνται.

Με ανακοίνωση του ο Γενικός Λογιστής της Δημοκρατίας και Ταμίας του Φορέα κάνει λόγο για «εσφαλμένες εντυπώσεις» και δίνει διευκρινίσεις

«Οι οικονομικές καταστάσεις του Φορέα καταρτίζονται το αργότερο μέχρι την 30ή Απριλίου του αμέσως επόμενου οικονομικού έτους και ελέγχονται από τον Ελεγκτή. Η Επιτροπή διαβιβάζει στο Υπουργικό αντίγραφο των εξελεγμένων οικονομικών καταστάσεων του Φορέα. Ο Φορέας απέστειλε τις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις που αφορούν στο οικονομικό έτος 2023, για έλεγχο στον Γενικό Ελεγκτή, στις 22/4/2024». 

Διαβάστε επίσης: Γεν. Λογιστής: Ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης επιτελεί το έργο του με διαφάνεια

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Χριστοφίδη στον Γενικό Λογιστή.

«Ο Γενικός Λογιστής παραδέχεται ότι από το 2017 μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί στη Βουλή, όπως ορίζει η Νομοθεσία, κατάλογος με ανάλυση των παροχών», τόνισε. 

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Ελεγκτικής,  Μάριο Πετρίδη, έλεγχοι των οικονομικών καταστάσεων του Φορέα γίνονταν μέχρι το 2019, με επουσιώδη ευρήματα.

Ο κ. Πετρίδης, ανακοίνωσε ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία προκηρύσσει άμεσα διαγωνισμό για έλεγχο οικονομικών καταστάσεων από το 2020 μέχρι και το 2025 από ιδιώτες ελεγκτές.

Την Παρασκευή αναμένεται συνάντηση λειτουργών της Ελεγκτικής με λειτουργούς της Προεδρίας και του Γενικού Λογιστηρίου, προκειμένου να ζητηθούν από την Ελεγκτική, στοιχεία που αφορούν τις εισφορές και τις δαπάνες του ταμείου για να προγραμματιστεί κανονιστικός έλεγχος.

Δείτε το ρεπορτάζ: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλεγχο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, Χριστοφίδης #45 Εσφαλμένες,elegcho forea koinonikis stirixis, christofidis #45 esfalmenes