Τσιτσιπάς: “Η υποχώρηση από το Top-10 ήταν περίεργο συναίσθημα”

12:10 9/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, λίγο πριν την πρεμιέρα του στο τουρνουά της Ρώμης, μίλησε για τα συναισθήματα που βίωσε όταν υποχώρησε από το Top-10, για το Roland Garros που έρχεται, αλλά και για τους Ράφα Ναδάλ και Γιάνικ Σίνερ. 

Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος πλέον βρίσκεται στο Νο8 του κόσμου, μίλησε σε συνέντευξη του στην Corriere dello Sport για το πως βίωσε την έξοδο του από την πρώτη 10άδα μετά από πολλά χρόνια συνεχούς

παρουσίας. 

“Αν είδατε το πόσο ενθουσιασμένος ήμουν στο Μόντε Κάρλο θα καταλαβαίνατε τι σήμαινε για μένα.”, είπε ο Τσιτσιπάς. “Η υποχώρηση από το Top-10 ήταν περίεργο συναίσθημα. Πρώτα νιώθεις CEO σε μια εταιρία και ξαφνικά είσαι ξανά ένας απλός υπάλληλος. Το Top-10 είναι ένα κλειστό “κλαμπ” και συνειδητοποιείς την αξία του όταν δεν είσαι πλέον εκεί.”

“Είναι αλήθεια ότι είναι απλά ένας αριθμός, αλλά για εμάς τους τενίστες σημαίνει πολλά. Ελπίζω ότι μπορώ να κάνω ακόμα πολλά περισσότερα και να βρεθώ στην πρώτη 5άδα. Έχω μόνο μια καριέρα και θέλω να την αξιοποιήσω.”

Για το αν νιώθει ένα από τα φαβορί για το φετινό Roland Garros: “Ας πούμε ναι, αλλά αρχίζω να βλέπω τον εαυτό μου ως υποψήφιο πρωταθλητή όταν φτάσω στα ημιτελικά. Αν και αρχικά υπάρχουν πολλοί ανταγωνιστικοί αντίπαλοι, πιστεύω στην έκφραση “πάμε αγώνα με αγώνα” που δεν είναι κλισέ και θεωρώ ότι ισχύει και για τους πρωταθλητές όπως ο Ναδάλ.”

Για τον Ράφα Ναδάλ: “Νομίζω ότι είναι ακόμα και σε καλή φόρμα και κατάσταση και εξακολουθώ να πιστεύω ότι μπορεί να ανεβάσει ακόμα περισσότερο το επίπεδό του. Το να παίζω μαζί του είναι πάντα απολαυστικό, στο χώμα είναι μακράν ο καλύτερος όλων των εποχών και με ωθεί στα όρια μου. Το να τον νικήσεις σε ένα παιχνίδι είναι πάντα ωραίο, αλλά ακόμα και σε περίπτωση ήττας σου δείχνει ότι υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνεις.”

Όσο για τον πιο φορμαρισμένο παίκτη στο Tour, Γιάνικ Σίνερ, ο Τσιτσιπάς είπε: “Έχω βιώσει την εξέλιξη του παίζοντας μαζί του και πραγματικά είναι πολύ εμφανής. Δεν κάνει σχεδόν ποτέ λάθη, το service του έχει μεγάλη συνέπεια και το forehand του έχει βελτιωθεί σε μεγάλο βαθμό. Δεν δίνει πολλές ευκαιρίες πλέον κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για να κερδίσει το Australian Open. Προσπαθώ να μάθω κι εγώ από αυτόν.”

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει περάσει bye από τον 1ο γύρο, με τον περσινό ημιφιναλίστ να κάνει πρεμιέρα στον 2ο γύρο, όπου θα αγωνιστεί κόντρα σε έναν εκ των Γιάν Λέναρντ Στρουφ και Πέδρο Κατσίν. 

ROME OPEN MEN’S SINGLES DRAW | WOMEN’S SINGLES | OOP (-1h)

The post Τσιτσιπάς: “Η υποχώρηση από το Top-10 ήταν περίεργο συναίσθημα” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα