Σκόπια: Πρόκριση για Λυδία και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου

21:31 7/5/2024 - Πηγή: Tennis24

Με δύο ελληνικές προκρίσεις ξεκίνησε η δράση στο κυρίως ταμπλό του ITF Juniors 30 τουρνουά,  Pointer Open, που πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στα Σκόπια. Η Νο1 του ταμπλό, Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου πήρε την πρόκριση με 6-2, 1-0, απέναντι στην Ρουμάνα Σόνια Έρικα Μπούτουκ Τσέρκεζ, η οποία εγκατέλειψε μετά το τέλος του πρώτου game

του 2ου set

Στον επόμενο γύρο η 16χρονη αθλήτρια του ΟΑ Θεσσαλονίκης θα αντιμετωπίσει την Σκοπιανή, Σάρα Μιτέφσκα, την οποία είχε κερδίσει (6-4, 6-3) στην πρεμιέρα της στο 60άρι τουρνουά Juniors στο Βελιγράδι τον περασμένο Ιανουάριο. Στην πρεμιέρα της στα Σκόπια, η 14χρονη Μιτέφσκα επικράτησε της Βουλγάρας, Κριστίνα Βασίλεβα με 6-2, 6-2. 

Στον 2ο γύρο του τουρνουά πέρασε και η αδερφή της Αλεξάνδρας, Παναγιωτίδου, Λυδία, που ξεπέρασε το εμπόδιο της 14χρονης Ουγγαρέζας Κριστίνα Στιίκοβα με 7-5, 6-4. Στη συνέχεια η 14χρονη πρωταθλήτρια Ελλάδος, θα παίξει με την 18χρονη Σκοπιανή, Ιβάνα Μίλκοβα που με τη σειρά απέκλεισε με walkover την Νορβηγίδα Εμίλια Κούρσεθ. 

Αντίθετα η Ειρήνη Μαρία Τσακίρη δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της γνωρίζοντας την ήττα από την Σκοπιανή Κάτια Ιβανόφσκα με 6-2, 6-1. Η αδερφή της Αθανασία Τσακίρη μετά από τις δύο προκρίσεις στα προκριματικά πέρασε στο κυρίως ταμπλό, όπου την Τετάρτη η 14χρονη Ελληνίδα τενίστρια θα παίξει κόντρα στην 16χρονη Αμερικανίδα, Σοφία Σάντερς. 

Στην προκριματική φάση αγωνίστηκαν ακόμα τρεις Ελληνίδες τενίστριες, με την Ζωή Πασβαντόγλου να μένει εκτός από τον 1ο γύρο μετά την ήττα από την Ολλανδή Λιζάνε Μπάνινγκ με 6-2, 6-0, η Νίκη Βλάχου ηττήθηκε επίσης στον 1ο γύρο από την επίσης Ολλανδή Ίσις Κάτο φαν ντερ Μέερ με 6-1, 6-0, ενώ η Ευγενία Κάκαρη ηττήθηκε από την Ιταλίδα Εκατερίνα Καζάκ με 6-1, 6-0. 

Στο πρόγραμμα της Τετάρτης, Αθανασία και Ειρήνη Μαρία Τσακίρη θα παίξουν στο διπλό όπου στην πρεμιέρα τους θα αντιμετωπίσουν τις Σκοπιανές και Νο4 του ταμπλό, Γιάνα Μποζίνοφσκα και Κάτια Ιβανόφκσα. 

Στα αγόρια την Τρίτη είχαμε δύο συμμετοχές με τον Γιάννη Σακκά να δίνει μεγάλη μάχη απέναντι στον Σέρβο Ογκνιέν Ζάρκοβιτς χάνοντας με 5-7, 6-3, 6-3 μένοντας εκτός συνέχειας, ενώ το απόγευμα αγωνίστηκε και ο Άγγελος Αυγέρης, ο οποίος ηττήθηκε από τον Ελβετό Άλεξ Μπέργκομι με 6-4, 6-2. 

Στο κυρίως ταμπλό στο μονό, συμμετέχει και ο Στέφανος Πουρναρόπουλος, με τον Νο4 του ταμπλό να αγωνίζεται την Τετάρτη κόντρα στον Πολωνό Γιάν Κλουντσίσκι, ο οποίος στον τελευταίο προκριματικό γύρο σταμάτησε τον Απόστολο Τζίμκα με 6-1, 6-1, με τον 15χρονο Έλληνα τενίστα να έχει κάνει δύο σημαντικές νίκες κόντρα στον Σκοπιανό Ογκνέν Παβλόφσκι, με 6-2, 6-0 και απέναντι στον Νορβηγό Τίας Λαγκόνι Οντεγκάαρντ με 1-6, 7-5, 10-3. 

Πολύ κοντά στο κυρίως ταμπλό έφτασε και ο Νίκος-Φώτης Μακρής ο οποίος μετά από τις νίκες του κόντρα στον Σκοπιανό Πέταρ Τζουγκομάνοφ με 6-0, 6-0 και κόντρα στον Σέρβο Νεμάνια Σάπιτς με 5-7, 6-4, 10-0, ηττήθηκε στον 3ο προκριματικό γύρο από τον Πολωνό Μάρτσιν Ντοτσίνσκι με 6-4, 6-0. 

Την Τετάρτη οι Έλληνες τενίστες ξεκινούν στο ταμπλό του διπλού με τους Μακρή και Σακκά να παίζουν με τους Σλοβένους Μάρκο Πόζονετς και Λάσε Ζακ Γκάιτσεκ, ενώ οι Νο2 του ταμπλό Αυγέρης και Πουρναρόπουλος θα αντιμετωπίσουν τους Νορβηγούς Γιούλιαν Μπράγκερ-Κάρλσεν και Γιόχαν Ότο Κρίστενσεν-Σελ. 

The post Σκόπια: Πρόκριση για Λυδία και Αλεξάνδρα Παναγιωτίδου appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα