Εύκολη συνταγή για τραχανόπιτα

18:25 29/11/2023 - Πηγή: Star
Αν λατρεύεις τις πίτες σίγουρα θα ενθουσιαστείς από τη συνταγή που έδωσε σήμερα στους τηλεθεατές της εκπομπής breakfast@star ο Σταύρος Βαρθαλίτης.Εύκολη και νόστιμη κιμαδόπιτα με φέτα χωρίς φύλλο!Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα και ετοίμασε τραχανόπιτα παραδοσιακή.Τυρόπιτα, γαλατόπιτα, πατατόπιτα - 4 συνταγές για πίτες χωρίς φύλλοΥλικά για την τραχανόπιτα 250 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 220 γρ. Τραχανάς γλυκός 3 Αυγά (ελαφρώς χτυπημένα) 300 γρ. Φέτα θρυμματισμένη 100 γρ. Κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1 κ.γ. Μπέικιν
πάουντερ 50 γρ. Βούτυρο λιωμένο 500 γρ. Νερό 600 γρ. Γάλα 2 Κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (ψιλοκομμένη) 2 Κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (ψιλοκομμένο) Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Έξτρα βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού Σουσάμι λευκό και μαύρο για το πασπάλισμαΕκτέλεση της Συνταγής • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.• Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα 500 γρ. νερό, τον τραχανά και τον αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.• Σε άλλο μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, τα αυγά, τη φέτα, την κεφαλογραβιέρα, το μπέικιν, το βούτυρο, το γάλα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.• Αφού φουσκώσει ο τραχανάς τον σουρώνουμε και τον προσθέτουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά.• Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός πολύ καλά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουμε έναν χυλό.• Αλείφουμε με βούτυρο ένα ταψί 25x35 εκ., προσθέτουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε με λευκό και μαύρο σουσάμι.• Ψήνουμε για 50-55 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.• Αποσύρουμε από τον φούρνο και κόβουμε σε κομμάτια.• Σερβίρουμε την πίτα ζεστή.Δείτε την εκπομπή breakfast@star 
Keywords
Τυχαία Θέματα