Μπουγιουρντί Ψητή Φέτα, Σνίτσελ με Αυγό Ποσέ, Caesars

18:43 26/6/2021 - Πηγή: Star
Είσαι εργένης/ισσα, φοιτητής/τρια ή δουλεύεις πολλές ώρες και δεν έχεις χρόνο για την κουζίνα; Οι εύκολες συνταγές, που σου δίνουν οι chefs, με υλικά που σίγουρα έχεις στο ψυγείο σου, θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο!ΜΠΟΥΓΙΟΥΡΝΤΙ ΨΗΤΗ ΦΕΤΑΥλικά500 γρ. φέτα½ πράσινη πιπεριά½ κόκκινη πιπεριά½ κρεμμύδι ξερό8-10 ντοματίνια1 σκελίδα σκόρδομερικά κλωνάρια φρέσκο θυμάριμερικά κλωνάρια φρέσκια ρίγανηΕλαιόλαδοΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΣε ένα μαντεμένιο ή πυρίμαχο σκεύος προσθέτουμε μισή πράσινη, μισή κόκκινη πιπεριά και μισό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες. Στη συνέχεια προσθέτουμε 8-10 ντοματίνια και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
(μόνο για το άρωμα). Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε φρέσκο θυμάρι, φρέσκια ρίγανη και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. Βάζουμε από πάνω το κομμάτι τη φέτα και ψήνουμε στον φούρνο, στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα (για περίπου 10 λεπτά). Αφαιρούμε τη σκελίδα του σκόρδου. Τρώγεται ιδανικά χλιαρό. Αν θέλουμε σερβίρουμε με ψωμί.ΣΝΙΤΣΕΛ ΜΕ ΑΥΓΟ ΠΟΣΕΥλικά2 χοιρινά σνίτσελ2 αυγά για τα ποσέ4 αυγά για το πανάρισμα100 γρ. αλεύρι200 γρ. πάνκο1 λίτρο ξινόγαλοΠάπρικα καπνιστήΣκόρδο σκόνηΚρεμμύδι σκόνηΗλιέλαιοΑλάτιΠιπέριΕκτέλεσηΒάζουμε το κρέας μέσα στο ξινόγαλο για να μαριναριστεί. Ιδανικά να μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο. Για τα αυγά ποσέ, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το ξύδι να βράζει. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, δημιουργούμε μια δίνη και προσθέτουμε πρώτα το ένα αυγό στο κέντρο. Μόλις γίνει, το αφαιρούμε και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με το δεύτερο. Αφαιρούμε το κρέας από το ξινόγαλο, μαρινάρουμε με αλάτι πιπέρι και όλα τα άλλα μπαχαρικά. Περνάμε τα φιλέτα από αλεύρι, αυγό και πάνκο. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά σε ηλιέλαιο.CAESARSΥλικάΓια τη σαλάτα:1/3 Iceberg1/3 ραντίτσιο1 Baby gem (καρδιά μαρουλιού)30 γρ. παρμεζάνα1 μπούτι κοτόπουλο φιλέτο6 φέτες μπέικονΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδοΓια το dressing:4 αντσούγιες3 κρόκους αυγών1 κ.σ. μουστάρδα1 σκελίδα Σκόρδο1 λεμόνι200 ml ηλιέλαιο70 γρ. παρμεζάναΕκτέλεσηΚόβουμε σε κομμάτια το μπέικον και το σοτάρουμε σε ένα τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και ψήνουμε το κοτόπουλο.Για το dressing, ψιλοκόβουμε μία σκελίδα σκόρδο σε ένα ξύλο κοπής. Προσθέτουμε αλάτι και πιέζουμε το σκόρδο με ένα μαχαίρι για να λιώσει. Βάζουμε το λιωμένο σκόρδο σε μία μπασίνα μαζί με 3 κρόκους αυγών, ψιλοκομμένες αντσούγιες, μία κουταλιά της σούπας μουστάρδα και την παρμεζάνα. Στύβουμε μέσα 1 λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά σαν κορδόνι το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα.Σε ένα μπολ βάζουμε κομμένα τα φύλλα από το iceberg και το ραντίτσιο. Τρίβουμε λίγη παρμεζάνα, ρίχνουμε το μπέικον, 2-3 κουταλιές από το dressing και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε τη σαλάτα και τοποθετούμε από πάνω μερικά φύλλα baby gem. Κόβουμε το φιλέτο από το μπούτι κοτόπουλο σε κομμάτια και το τοποθετούμε πάνω στη σαλάτα. Τέλος, προσθέτουμε άλλες 1-2 κουταλιές από το dressing, την υπόλοιπη παρμεζάνα και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Δείτε όλες τις εκπομπές Cook Beef
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπουγιουρντί Ψητή Φέτα Σνίτσελ, Αυγό Ποσέ Caesars,bougiournti psiti feta snitsel, avgo pose Caesars